Πως δρούσε το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού - Βίντεο

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, 21:40
-A +A
Πως δρούσε το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού - Βίντεο

Τον τρόπο λειτουργίας της μαφίας του χρυσού αποκαλύπτει βίντεο που προέβαλε ο ΣΚΑΪ, όπου φαίνεται κτήριο που χρησιμοποιούνταν ως χυτήριο για τις εγκληματικές οργανώσεις.

Στο υλικό εικονίζεται κτήριο στα Εξάρχεια το οποίο στέγαζε χυτήριο, όπου οι δύο εγκληματικές οργανώσεις που λυμαίνονταν την αγορά χρυσού έλιωναν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα. Σε αρκετές περιπτώσεις η «λεία» τους προέρχονταν από κλοπές και διαρρήξεις.

Το κτίσμα φαινόταν εγκαταλελειμμένο και το ρολό της εισόδου ήταν καλυμμένο με γκράφιτι. Όμως καθημερινά γινόταν τήξη χρυσού από τρία άτομα, ενώ περιστασιακά εμφανιζόταν στον χώρο ο επικεφαλής ενός εκ των δύο συμμοριών, ένας Τούρκος συριακής καταγωγής.

Οι δύο οργανώσεις είχαν μάλιστα φροντίσει να νομιμοποιήσουν το κτήριο, ιδρύοντας επιχείρηση ονόματι Ελληνικά Χυτήρια ΑΕ, και είχαν ορίσει ωράριο λειτουργίας.

Μεγάλο μέρος του χρυσού κατέληγε λαθραία στην Τουρκία. Η Αστυνομία εκτιμά πως το τελευταίο πεντάμηνο η μαφία του χρυσού είχε εξάγει ράβδους αξίας 11 εκατομμυρίων ευρώ και οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζονται σε 2,5 εκατομμύρια. Ο ημερήσιος κύκλος εργασιών των δύο συμμοριών τοποθετείται στα 400.000 ευρώ.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 20/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα