Βερολίνο: Τα δακτυλικά αποτυπώματα του υπόπτου βρέθηκαν στο φορτηγό

Βερολίνο: Τα δακτυλικά αποτυπώματα του υπόπτου βρέθηκαν στο φορτηγό

Όπως μεταδίδουν γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης οι αρχές της χώρας «δένουν» την παρουσία του καταζητούμενου Anis Amri με την επίθεση στην Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου καθώς τα αποτυπώματά του βρέθηκαν τος φορτηγό που σκόρπισε τον θάνατο.

Συγκεκριμένα, τα δακτυλικά αποτυπώματα του Τυνήσιου υπόπτου βρέθηκαν στην πόρτα του φορτηγού. Πάντως στα ρεπορτάζ τους τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρουν την πηγή της είδησης αυτής.

Παρά το γεγονός ότι το σύνολο των αρχών ασφαλείας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δεν έχει καταστεί εφικτό να βρεθούν στα ίχνη του.

«Πολύ πιθανόν» ο Τυνήσιος ύποπτος να είναι τελικά ο δράστης

Οι Γερμανοί ερευνητές πιστεύουν ότι είναι «πολύ πιθανόν» ο Τυνήσιος ύποπτος τον οποίο αναζητούν οι αρχές σε σχέση με την επίθεση που διαπράχθηκε την Δευτέρα στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου να είναι τελικά ο δράστης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Τόμας ντε Μεζιέρ.

«Μπορούμε να πούμε σήμερα ότι διαθέτουμε νέες πληροφορίες πως ο ύποπτος πολύ πιθανόν είναι στην πραγματικότητα ο δράστης» είπε σε δημοσιογράφους ο ντε Μεζιέρ.

«Στην καμπίνα του οδηγού, βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και υπάρχουν και πρόσθετα στοιχεία που στηρίζουν αυτό» το σενάριο, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ η οποία εμφανίστηκε στο πλευρό του ντε Μεζιέρ στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών επισήμανε ότι ελπίζει ο δράστης να συλληφθεί σύντομα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ