BBC: Η τροχαία «έστειλε» τους οδηγούς προς την πυρκαγιά

BBC: Η τροχαία «έστειλε» τους οδηγούς προς την πυρκαγιά

Άρθρο «κόλαφος» για τις κινήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς που έκαψε την Ανατολική Αττική τη Δευτέρα 23 Ιουλίου δημοσίευσε το BBC.

Σύμφωνα με το άρθρο, που επικαλείται απόψεις εμπειρογνωμόνων, η τροχαία δημιούργησε εκτροπές στην κυκλοφορία που κατεύθυνε τους οδηγούς προς την εστία της πυρκαγιάς αντί να τους απομακρύνει.

Παράλληλα αναφέρει ότι δεν σήμανε συναγερμός με αποτέλεσμα κάτοικοι και τουρίστες να μην έχουν την ευκαιρία να διαφύγουν.

Το BBC φιλοξενεί στο άρθρο του τις δηλώσεις του καθηγητή των ΤΕΙ Κρήτης Βασίλη Διγαλάκη, σύμφωνα με τον οποίο οι αστυνομία δημιούργησε εκτροπές στην κυκλοφορία προς το μέτωπο της φωτιάς ενώ θα έπρεπε να σταματήσουν την κυκλοφορία στη Μαραθώνος και να τους κατευθύνουν προς τα πίσω.

«Τους επέτρεψαν να αναζητήσουν εναλλακτικές διαδρομές και οι μοναδικές ήταν μέσα από το Μάτι» σχολίασε ο καθηγητής για τις αποφάσεις της Τροχαίας.

Μάλιστα το άρθρο παρουσιάζει και την ανάρτηση της τροχαίας το μοιραίο απόγευμα της 23ης Ιουλίου.

Μάλιστα ο καθηγητής Διγαλάκης αναφέρει πως οι οδηγοί βρέθηκαν μπλοκαρισμένοι προς κάθε κατεύθυνση κάτι που «δείχνουν οι εικόνες των καμμένων αυτοκινήτων».