7ος χρόνος, ημέρα 2157η
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Βαρυμπόμπη: Βρέθηκε και το τελευταίο άλογο

Βαρυμπόμπη: Βρέθηκε και το τελευταίο άλογο

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των αλόγων, τα οποία κινδύνευσαν εξαιτίας της πυρκαγιάς της Βαρυμπόμπης, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας Μαρκοπούλου. Εκεί βρίσκονται πλέον 253, άλογα 23 πόνι και δύο γαϊδουράκια. Συνολικά πέντε άλογα ήταν αγνοούμενα, ωστόσο εντοπίστηκε και το τελευταίο από αυτά, όπως γνωστοποίησε η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει:

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και την αμέριστη συνδρομή όλων των φιλίππων και ανθρώπων της ιππασίας εκκενώθηκαν όλοι οι ιππικοί όμιλοι στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης, η οποία επλήγη από την πυρκαγιά χθες Τρίτη, 3/8.

253 αθλητικά άλογα, 23 πόνι και 2 γαιδουράκια έχουν μεταφερθεί σώα και ασφαλή στο «σπίτι» τους στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, όπου έχουν την καλύτερη φροντίδα.

Βρέθηκαν και τα πέντε αθλητικά άλογα που αγνοούνταν χθες το βράδυ!

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την ΕΟΙ και όλους τους φιλίππους για προμήθειες σε χόρτο, τροφές αλόγων και ροκανίδι, για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των αλόγων μας.

Παράλληλα γίνεται προσπάθεια μιας πρώτης αποτίμησης των ζημιών στις ιππικές εγκαταστάσεις του ιππικών Ομίλων και από ότι φαίνεται τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστη η εγκατάσταση του Ιππικού Ομίλου Βαρυμπόμπης.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας ευχαριστεί θερμά όλους τους ανθρώπους της ιππασίας και όσους βοήθησαν στην έγκαιρη απομάκρυνση των αλόγων και την μεταφορά τους στο Μαρκόπουλο, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς και όσους με τις πολύτιμες πληροφορίες τους συνέβαλαν στην περισυλλογή των ελευθέρων αλόγων!».


Κάποια άλογα ήταν αρκετά ταλαιπωρημένα λόγω της δύσκολης κατάστασης που βίωσαν, ωστόσο δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ ομάδα κτηνιάτρων τούς παρείχε τις πρώτες βοήθειες και σήμερα η κατάστασή τους είναι πολύ καλύτερη.