Β. Κοντοζαμάνης: Έχουν εγκριθεί 3.285 προσλήψεις για το ΕΣΥ - Ελέγχονται οι τιμές των τεστ

Β. Κοντοζαμάνης: Έχουν εγκριθεί 3.285 προσλήψεις για το ΕΣΥ - Ελέγχονται οι τιμές των τεστ

Επιπλέον 3285 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού (ιατρών και νοσηλευτών) στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι πλέον τεστ για το νέο κορονοιό θα μπορούν να γίνονται στο Εθνικό Κέντρο Αιμοσοδοσίας το οποίοι έχει δυναμική για 7.500 διαγνώσεις την εβδομάδα. Σε ότι αφορά, δε, τα 30,2 εκατομμύρια ευρώ προς τα ιδιωτικά κέντρα ο κ. Κοντοζαμάνης εξήγησε ότι τα χρήματα εινια χρηματοδότηση προς τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει σε ανάγκες που μπορεί να προκύψουν για τεστ. 

Ενδεικτικός είναι ο διάλογος: 

ΠΟΥΛΑΣ: "Δώσατε 30 εκατομμύρια ευρώ για τεστ από ιδιώτες. Οι ιδιώτες χρεώνουν το τεστ από 180 έως 300 ευρώ" 

ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ: "τα 30 εκατομμύρια είναι  χρηματοδότηση προς τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει σε ανάγκες που μπορεί να προκύψουν για τεστ. Τα ιδιωτικά κέντρα βοηθούν σε ελεγχόμενη τιμή και όχι στην τιμή που αναφερθήκατε.

ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Επομένως λέτε ότι εγώ που έχω ιδιωτικό κέντρο αν θελήσω να συμβληθώ προκειμένου να επωφεληθώ από τα 30 εκατομμύρια θα πρέπει να υπακούσω στην τιμή του ΕΟΠΥΥ;

ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ:  Σε καμία περίπτωση δεν είναι τα ποσά που αναφέρονται. Και με τον ιδιωτικό τομέα υπάρχει σχέδιο σε εξέλιξη. Πήραμε επιπλέον κλίνες ΜΕΘ στην τιμή που προβλεπόταν από τον κανονισμό. Προετοιμάσαμε εγκαίρως τον ιδιωτικό τομέα για να έχουμε ΜΕΘ για να μεταφέρουμε περιστατικά με κοινή γρίπη ώστε το δημόσιο να μείνει αποκλειστικά στον κορωνοϊό.  

Τέλος, κ. Κοντοζαμάνης υπογράμμισε  το  Εθνικό Σύστημα Υγείας ήδη προμηθεύεται φάρμακα, αναπνευστήρες, μόνιτορ και αναλώσιμα και γίνεται κεντρικός έλεγχος για την ορθολογική χρήση ενώ  123 τόνοι αιθυλικής αλκοόλης βρίσκονται ήδη σε εργαστήρια του Στρατού και σε ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες για δωρεάν παρασκευή αντισηπτικών.