«Αξιόπιστη» μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού ζητά από την Ελλάδα ο P. Moscovici

«Αξιόπιστη» μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού ζητά από την Ελλάδα ο P. Moscovici

Την ανάγκη μιας «αξιόπιστης» μεταρρύθμισης για το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας υπογράμμισε ο επίτροπος Οικονομίας Pierre Moscovici, προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι «καλή».

Όσον αφορά τη συζήτηση που θα γίνει στο Eurogroup για την Ελλάδα, ο P. Moscovici τόνισε ότι η προσοχή θα επικεντρωθεί στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού της συστήματος. Αυτό που χρειάζεται είναι μια «αξιόπιστη μεταρρύθμιση, έτσι όπως ορίζεται από το Μνημόνιο», ανέφερε ο Γάλλος επίτροπος.

Ο ίδιος, συνέχισε λέγοντας ότι «η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι καλή» και πως μέχρι σήμερα έχουν ψηφιστεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες τώρα τίθενται σε ισχύ, προκειμένου να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη.

Ο P. Moscovici τόνισε ότι είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, ούτως ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει «θετική συζήτηση» για το ελληνικό χρέος. «Γι' αυτό χρειάζεται ένα αξιόπιστο μεταρρυθμιστικό σχέδιο στο συνταξιοδοτικό», είπε και πρόσθεσε: «Θα δούμε ποιές είναι οι αναγκαίες παράμετροι, όμως είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε λεπτομερώς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ