ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2051η
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Αυτοψία από Ν. Χαρδαλιά: Δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί η φωτιά

Αυτοψία από Ν. Χαρδαλιά:  Δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί η φωτιά

Αυτοψία στο σημείο όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με το πύρινο μέτωπο που κατακαίει από προχθές δασικές εκτάσεις στην Κορινθία και την Αττική, πραγματοποίησε το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι η φωτιά δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί.

«Έχουμε διάφορα μέτωπα, τα έχουμε μαζέψει, όμως το ανάγλυφο δεν βοηθάει» ανέφερε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς, με δηλώσεις του στα τηλεοπτικά κανάλια σημειώνοντας πως όλες οι επίγειες δυνάμεις, μαζί με τα εναέρια μέσα βρίσκονται εκεί και επιχειρούν.

Όπως είπε, δόθηκε μάχη για να προστατευτούν κατοικίες «στις περιοχές Πευκογιαλός, όπου το μέτωπο κινούνταν προς το παραλιακό μέτωπο απειλώντας όλες τις κατοικίες του οικισμού, στις Αιγειρούσες, που η φωτιά απείλησε όλο τον οικισμό και τις κατοικίες σε όλη την περίμετρο, στον Παρασκευά και στην Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννη, όπου η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τον οικισμό και την Μονή.

Οι δυνάμεις έδωσαν μάχη κτήριο – κτήριο όπως και στην περιοχή των Σπάτων. Και τέλος στην περιοχή Χάνι και Πευκενέα, όπου απείλησε μεμονωμένα διάσπαρτα κτήρια». Ανέφερε ότι έχουν καταστραφεί αγροικίες και εξοχικές κατοικίες που ήταν απομακρυσμένες από τους οικισμούς, οι οποίοι προστατεύτηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έδωσαν μάχη.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στη συγκεκριμένη περιοχή, «νομίζω όμως ότι όλα θα πάνε καλά» είπε και σημείωσε πως το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση, «όμως δεν μπορούμε ακόμα να πούμε ότι είναι οριοθετημένη αυτή τη στιγμή», όπως  συμπλήρωσε.

Τόνισε δε ότι οι πυροσβέστες θα συνεχίσουν να δίνουν τη δική τους μάχη με τις φλόγες.

Από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς γνωστό οινοποιείο στα Μέγαρα, το «Κτήμα Εύχαρις». Στις φλόγες παραδόθηκαν και η κύρια κατοικία των ιδιοκτητών, μηχανήματα, καθώς και τα σταθμευμένα οχήματα γύρω από το οινοποιείο.