Πυροβολισμοί σε εστιατόριο της Βιέννης - Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Πυροβολισμοί σε εστιατόριο της Βιέννης - Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στο κέντρο της Βιέννης, σύμφωνα με την εφημερίδα Kronen Zeitung, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνθρωπος είναι νεκρός και ένας είναι τραυματίας.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο τουριστικό εστιατόριο "Figlmueller" κοντά στο ιστορικό κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, λίγα μέτρα από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. 

«Δύο άνθρωποι βρέθηκαν με τραύματα από πυροβολισμούς σήμερα γύρω στη 1.30 (2.30 ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Λούγκεκ της Βιένης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία. Ο ένας από τους δύο τραυματίες υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με τις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών.

Οι φονικοί πυροβολισμοί έξω από ένα δημοφιλές εστιατόριο στη Βιένη φαίνεται πως ήταν «μια στοχευμένη ποινική ενέργεια», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας και πρόσθεσε πως οι ακριβείς περιστάσεις του συμβάντος δεν είναι ακόμη σαφείς.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και αστυνομικά ελικόπτερα συνδράμουν από αέρος τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Η αστυνομία ωστόσο δεν θεωρεί πιθανή την τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ντάνιελ Φούρστ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κίνδυνος για τους παρευρισκόμενους.