Αυστρία: Αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα

Αυστρία: Αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα

Η Αυστρία αυστηροποιεί τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την εξάπλωση των μολυσματικότερων παραλλαγών του κορονοϊού, όπως αναφέρει το Associated Press.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Καρλ Νεχάμερ, δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα θα απαιτεί εβδομαδιαία τεστ για άτομα που μετακινούνται στα σύνορα, ενώ θα πρέπει επίσης να εγγραφούν σε ένα «σύστημα προ-ταξιδιωτικής άδειας», αναφέρει το Αυστριακό Πρακτορείο ειδήσεων

Η Αυστρία θα καταργήσει επίσης τη δυνατότητα για τους νεοαφιχθέντες στη χώρα να συντομεύουν με αρνητικό τεστ την δεκαήμερη καταραντίνα στην οποία υποβάλλονται.

Ο Νεχάμερ είπε επίσης ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας και των υγειονομικών αρχών στα αυστριακά θέρετρα σκι θα αυξηθούν, μετά την ανακάλυψη επισκεπτών σε παρανόμως κρατημένα καταλύματα.

Οι χιονοδρομικές πίστες στην Αυστρία είναι ανοιχτές για τους ντόπιους, αλλά τα ξενοδοχεία είναι κλειστά για τους τουρίστες.

Η Αυστρία σκοπεύει να χαλαρώσει κάποια από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό την επόμενη εβδομάδα, ανοίγοντας τα μουσεία, τα κομμωτήρια και τη μη αναγκαία καταστήματα.