Αυστηροί έλεγχοι για τα μέτρα σε λιμάνια και νησιά

Αυστηροί έλεγχοι για τα μέτρα σε λιμάνια και νησιά

Εκτεταμένους ελέγχους στα πλοία της γραμμής πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα, στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και σε όλα τα άλλα λιμάνια προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση όλων των μέτρων προστασίας μετάδοσης του κορονοϊού. Ήδη από σήμερα το πρωί, έχουν διαπιστωθεί και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις.

Σύμφωνα με τα περιοριστικά μετρά από τον ΕΟΔΥ που ισχύουν έως τις 4 Αυγούστου, λόγω του κορωνοϊού, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας είναι στο 60% για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου καθώς υπάρχει μία διαδικασία που απαιτείται για την επιβίβασή τους όπως η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου και η θερμομέτρηση. Επίσης θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.

 Τέλος, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω, προκειμένου να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. έχει βάλει στο μικροσκόπιο επιχειρήσεις διασκέδασης, και πάρτι στα νησιά.

Στην Μύκονο. όπου διενεργήθηκαν 19 έλεγχοι, έξι σε μπιτς μπαρ και 13 σε νυχτερινά κέντρα,. η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις  για ηχορύπανση και διατάραξη κοινής ησυχίας. Σημειώνεται ότι στη Μύκονο

Παράλληλα σε 7 ελέγχους που έγιναν στη Νάουσα της Πάρου επιβλήθηκε πρόστιμο σε ένα άτομο για τη μη χρήση μάσκας. Επίσης έγιναν 15 έλεγχοι στη Σαντορίνη χωρίς να διαπιστωθεί κάποια παράβαση.

Τα δρομολόγια στα λιμάνια σήμερα 

Για σήμερα, από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 12 από τη Ραφήνα και 8 από το Λαύριο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής το μήνα Ιούλιο και συγκεκριμένα από 01/07 έως 30/07 από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν συνολικά 486 απόπλοι πλοίων.

Διαβάστε ακόμη:Πειραιάς: Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι λόγω της εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου