Ανακοινώνεται το deal Ήρωνα- Ελινόιλ στην ενέργεια

Τρίτη 04 Σεπτεμβρίου 2018, 19:19
-A +A
Ανακοινώνεται το deal Ήρωνα- Ελινόιλ στην ενέργεια

Του Γιώργου Φιντικάκη

Την από κοινού δραστηριοποίηση για την πώληση ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα η Ήρων, το κοινό σχήμα του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού ENGIE, και η εταιρεία πετρελαιοειδών Ελινόιλ.

Στο επίκεντρο της συμφωνίας που έκλεισε το Σάββατο, βρίσκεται η αξιοποίηση του δικτύου και του πελατολογίου της εταιρείας καυσίμων, η οποία κατέχει περισσότερα από 600 πρατήρια υγρών καυσίμων, τρία δεξαμενόπλοια, τρεις αποθηκευτικούς χώρους, και μερίδιο 20% στους βιομηχανικούς πελάτες.

Σημειωτέον ότι η Ελινόιλ διαθέτει σημαντική παρουσία και στο πετρέλαιο θέρμανσης με περίπου 10.000 οικιακούς πελάτες, και ευρύ δίκτυο λιανικής, το οποίο και θα αξιοποιηθεί για την πώληση φυσικού αερίου. Στη πράξη αυτό σημαίνει ότι το δίκτυο των πρατηρίων αλλά και πωλήσεων της Ελινόιλ θα προωθεί τα προϊόντα του Ήρωνα. Ταυτόχρονα, η Ελινόιλ θα προμηθεύεται φυσικό αέριο από την Ήρων, ενώ τα πρατήρια του δικτύου της θα προμηθεύονται ρεύμα από την εταιρεία.

Είναι μια ακόμη συμφωνία που έρχεται να προστεθεί στο ευρύτερο κλίμα συνεργασιών, το οποίο καταγράφεται τους τελευταίους μήνες στην αγορά ενέργειας, με αντικείμενο την απόσπαση μεριδίων από τις κρατικές επιχειρήσεις που δεσπόζουν στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο. Το καλοκαίρι είχε ανακοινωθεί η εξαγορά από τη Motor Oil της εταιρείας παροχής ρεύματος NRG σηματοδοτώντας την είσοδο του ομίλου στη λιανική πώληση.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 23/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα