Αθ. Εξαδάκτυλος: Δεν είναι κοντά σε lockdown η Αθήνα

Αθ. Εξαδάκτυλος: Δεν είναι κοντά σε lockdown η Αθήνα

Είμαστε σε ένα σημείο που δεν είναι ευχάριστο, με διασωληνωμένους σε τριψήφιο αριθμό – ρεκόρ, τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας.

Επισήμανε δε ότι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου έκλεισε με 45 απώλειες ανθρώπινων ζωών, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του Σεπτεμβρίου είχαν χάσει τη ζωή τους 31 ασθενείς. «Υπάρχει μια μικρή αυξητική, επώδυνη τάση που θα συνεχίζεται βασανιστικά και ελπίζουμε να μην ξεφύγει προς τα πάνω», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Υπογράμμισε ότι ενώ τα κρούσματα δείχνουν να βαίνουν προς σταθεροποίηση, τα «σκληρά» δηλαδή ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νεκρών «όπως ανεβαίνουν τελευταία, τόσο κατεβαίνουν και τελευταία».

Για την πίεση στο σύστημα Υγείας, ο κ. Εξαδάκτυλος υποστήριξε ότι δεν λειτουργεί με τις εφεδρείες του, αλλά μπαίνουμε σε ένα δυσμενέστερο περιβάλλον. Πρόσθεσε υπόψιν ότι αν είχαμε πολλά κρεβάτια ΜΕΘ θα είχαμε και πολλούς θανάτους, καθώς ένα ποσοστό 40% με 60% κερδίζει τη μάχη και ένα αντίστοιχο τη χάνει και πως η προσπάθεια όλων πρέπει να είναι να μην γεμίζουν οι κλίνες.

Τέλος στο ερώτημα αν επίκειται μίνι lockdown στην Αθήνα, τόνισε ότι για την ώρα δεν είναι κοντά στο να περάσει στο κόκκινο επίπεδο και πως η φιλοδοξία είναι να πάει από το πορτοκαλί στο κίτρινο.