Αθ. Δημόπουλος: Τα self tests είναι απολύτως ασφαλή

Αθ. Δημόπουλος: Τα self tests είναι απολύτως ασφαλή

Για την ασφάλεια των self tests διαβεβαίωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης.

«Από τη στιγμή που ο στύλος που χρησιμοποιείται για να ληφθεί το επίχρισμα δεν μπαίνει πολύ βαθιά και με τη βοήθεια των γονιών, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», υπογράμμισε.

Όπως τόνισε δεν περιλαμβάνουν επικίνδυνα υλικά, ενώ σε ότι αφορά την αξιοπιστία τους, παραδέχθηκε ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, αλλά εξυπηρετούν τον στόχο, που είναι να εντοπιστούν άτομα με σχετικά υψηλό ιικό φορτίο.

Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας, είναι πολλά εμβόλια και πολλά τεστ.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ αναφέρθηκε για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

«Έγκυρες μελέτες έχουν δείξει ότι όντως υπάρχουν προβλήματα με την εμφάνιση θρομβώσεων, αλλά αυτές μπορούν να αφορούν ένα περιστατικό σε περισσότερο από 1 εκ. εμβολιασμούς», σχολίασε.

Όπως είπε, αυτά τα περιστατικά εντοπίζονται κυρίως σε γυναίκες κάτω των 60 ετών.

Ο κ. Δημόπουλος σχολίασε ότι θα ήταν σωστή η σκέψη να αποκλειστούν από τα εμβόλια αυτά συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και κατηγορίες πολιτών.