Αθ. Δημόπουλος: Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής εξισορροπείται

Αθ. Δημόπουλος: Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής εξισορροπείται

Για εξισορρόπηση στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αθήνας έκανε λόγο ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θανάσης Δημόπουλος. Θανάσης Δημόπουλος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως ανέφερε, «τις τελευταίες 4-5 ημέρες, βλέπουμε καλύτερη δυνατότητα διαχείρισης ασθενών σε απλές κλίνες αλλά και ΜΕΘ».

Χαρακτηριστικά, όπως είπε, στην εφημερία της Κυριακής, η ροή των περιστατικών ήταν σταθερή, πολλοί επισκέφθηκαν το νοσοκομείο χωρίς να χρειάζονται νοσηλεία διότι είχαν ήπια συμπτώματα. Ενώ και οι μεταφορές με ΕΚΑΒ έχουν βελτιωθεί. Τόνισε δε ότι οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ μένουν για λίγο και μετά τακτοποιούνται.

Όπως εκτίμησε, αυτό οφείλεται στην ένταξη και άλλων νοσοκομείων αλλά και την ανάπτυξη περαιτέρω κλινών που αποσυμπίεσε το Σύστημα Υγείας. Αυτό, δίνει μια σημαντική ανάσα, εξήγησε, ο κ. Δημόπουλος για τις επόμενες 3-4 εβδομάδες.

Μιλώντας για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Δημόπουλος σχολίασε πως δεν θα είναι μεγαλύτερη η μετάδοση σε ένα κατάστημα από ότι έξω από ένα μπαρ με συγχρωτισμό στον δρόμο. Εκτίμησε ότι δεν θα επιβαρύνει τόσο η κατάσταση, όμως όπως είπε, «κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, κάποιες φορές μπορεί να αναθεωρηθούν τα δεδομένα».

Σημείωσε, πως και οι καιρικές συνθήκες με την άνοδο της θερμοκρασίας θα βοηθήσουν την κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες. Όπως εξήγησε, θα είναι πιο εύκολο να υπάρχει καλύτερος αερισμός στους κλειστούς χώρους αλλά και να γίνονται περισσότερες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.