Άρχισε η «απόβαση» Βρετανών τουριστών - 200 πτήσεις σε μία εβδομάδα
Ζάκυνθος

Άρχισε η «απόβαση» Βρετανών τουριστών - 200 πτήσεις σε μία εβδομάδα

Άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα, πρώτο εικοσιτετράωρο της άρσης της απαγόρευσης πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ήδη  επτά αεροσκάφη έχουν προσγειωθεί στην Ζάκυνθο, ενώ άλλες επτά πτήσεις  αναμένονται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στο σύνολο των ελληνικών αεροδρομίων αναμένονται περίπου 200 πτήσεις αυτή την εβδομάδα από τη Μεγάλη Βρετανία.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας βρίσκονται σε εγρήγορση πραγματοποιώντας εκτεταμένους μοριακούς ελέγχους στους Βρετανούς επισκέπτες.

Στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, που υποδέχτηκε χθες 1200 Άγγλους τουρίστες βρίσκεται υγειονομικό κλιμάκιο με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛΑΣ, καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ για τη διενέργεια των τεστ, τα οποία και γίνονται δειγματοληπτικά και στοχευμένα σε επιβάτες από πτήσεις του εξωτερικού.  

Συνολικά για την Ζάκυνθο είναι προγραμματισμένες  ακόμη 20  πτήσεις σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Τους  πρώτους επιβάτες από τη Βρετανία υποδέχεται  και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με έξι απευθείας προγραμματισμένες πτήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και μία που  αναμένεται να αφιχθεί στις 00:25.  

 Ήδη προσγειώθηκαν τα πρώτα δύο αεροπλάνα με 320 τακξιδιώτες.