Απώλεια για τώρα, κέρδος για το μέλλον

Απώλεια για τώρα, κέρδος για το μέλλον

Οι πρωταθλητές του NBA, Λος Αντζελες Λέικερς, θα συνεχίσουν να παίζουν χωρίς τον Ανθονι Ντέιβις για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμη. Ο σούπερσταρ ψηλός ήδη έχει απουσιάσει από 15 ματς αυτή την σεζόν και δεν έχει παίξει καθόλου από τις 14 Φεβουαρίου εξαιτίας προβλημάτων στα πόδια του και δη σε περιοχές που επηρεάζουν τον αχίλλειο τένοντα. Φοβούμενοι μήπως πάθει μεγάλη ζημιά τον κρατούν έξω. Η μεγάλη του απουσία οφείλεται στο ότι οι Λέικερς είχαν μόλις 71 μέρες ξεκούρασης αφότου πανηγύρισαν στη «φούσκα» της Φλόριντα το 4-2 επί των Μαϊάμι Χιτ, μέχρι την έναρξη των αγώνων τους για την τρέχουσα σεζόν.

Οι Λέικερς ποντάρουν πολλά στον Ντέιβις. Οι ιστορικές εμφανίσεις του την περασμένη σεζόν στα πλέι οφ τους οδήγησαν στην κορυφή για πρώτη φορά από το 2010 και τους χάρισαν το 17ο πρωτάθλημα τους, με το οποίο ισοφάρισαν τους Μπόστον Σέλτικς. Ο «Brow» έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά δίπλα στον ΛεΜπρόν Τζέιμς παίζοντας σε υψηλό επίπεδο και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αλλωστε, ανήκει σ' αυτή την κατηγορία των ξεχωριστών ψηλών που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα – όπως είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς, ο Κέβιν Ντουράντ των Μπρούκλιν Νετς κι ο Τζοέλ Εμπίιντ των Φιλαντέλφια 76ερς.

Λόγω των ικανοτήτων αυτών των παικτών, οι συγκεκριμένες ομάδες θεωρούνται από τα φαβορί για να πάρουν τον τίτλο. Ωστόσο, από αυτούς μόνο ο Αντετοκούνμπο έχει καταφέρει να μείνει υγιής. Πέραν του Ντέιβις τραυματισμούς έχει αντιμετωπίσει ο Ντουράντ που ούτως ή άλλως προέρχεται από ρήξη αχίλλειου τένοντα, ενώ κι ο Εμπίιντ χτύπησε χθες τα ξημερώματα στο γόνατο και θα μείνει εκτός για δύο εβδομάδες.

Ετσι, ο Ντέιβις που μετά την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της καριέρας του υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο ως την σεζόν 2024-25 για 190 εκατομμύρια δολάρια είναι περισσότερο απαραίτητος στους Λέικερς στα πλέι οφ, αλλά και στο μέλλον παρά τώρα. Εχοντας ρεκόρ 8-7 αυτή την σεζόν δίχως τον ψηλό τους που πετυχαίνει 22,5 πόντους σε 32,8 λεπτά ανά ματς, οι «purple and gold» ετοιμάζονται και για άλλες απώλειες, ελπίζοντας σε μελλοντικά κέρδη, δηλαδή ένα ακόμη δαχτυλίδι.