Δημοσκόπηση Interview για Αγία Σοφία: Απογοητευμένοι οι Έλληνες από τη στάση ΕΕ και Ρωσίας

Απογοητευμένοι οι Έλληνες από τη στάση ΕΕ και Ρωσίας

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (77%) κρίνει αρνητικά τη στάση της Ρωσίας για το θέμα της Αγιάς Σοφιάς, ενώ εμφανίζεται απογοητευμένη (87%) και από τη στάση της ΕΕ για την οποία το 77% εκτιμά ότι δε θα δεχθεί να εφαρμόσει τις κυρώσεις που ζητά η Ελλάδα, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της ΒΕΡΓΙΝΑ TV.

Επίσης, το 53% θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα, ενώ το 40% πως κάνει ό,τι μπορεί  για το θέμα της Αγίας Σοφίας και επτά στους δέκα πιστεύει ότι οι οικονομικές κυρώσεις είναι πιο επώδυνες για τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, για το 70% των Ελλήνων η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί πλήγμα για το θρησκευτικό τους συναίσθημα και πρέπει να απασχολήσει το χριστιανισμό στο σύνολό του, όπως πιστεύει το 80%.

Σημαντικό ποσοστό των πολιτών (68%) πιστεύει ότι οι οικονομικές κυρώσεις είναι πιο επώδυνες για τον Ερντογάν, ενώ 28% εκτιμά ότι «τίποτα δεν τον σταματά». Συγχρόνως, σε ποσοστό 78% οι ερωτώμενοι προτιμούν την επίλυση του θέματος μέσα από διεθνείς συμμαχίες.

Στο ερώτημα της δημοσκόπησης σχετικό με την πρόταση να γίνει το μουσείο Κεμάλ, μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του Ελληνισμού, το 55% διαφωνεί με μια τέτοια εξέλιξη, με το 40% να συμφωνεί με μια τέτοια επιλογή.