Αποφυλακίζεται τις επόμενες ημέρες ο Ν. Ρωμανός, λόγω διαγωγής

Αποφυλακίζεται τις επόμενες ημέρες ο Ν. Ρωμανός, λόγω διαγωγής

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφυλακιστεί ο Νίκος Ρωμανός, καθώς το Εφετείο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές, μειώνοντας την ποινή του από τα 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr ο η απόφαση του Εφετείου ήρθε ως συνέχεια απόφασης του Αρείου Πάγου, η οποία ουσιαστικά το αναγνωρίζει ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς κατά την περίοδο κράτησής του στις φυλακές. Έτσι το Εφετείο μείωσε την ποινή του από τα 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη, για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Το γεγονός  αυτό σημαίνει πως ο Νίκος Ρωμανός θα αποφυλακιστεί τις επόμενες ημέρες.

Όπως σημειώνεται είναι η πρώτη φορά που σε τέτοιες υποθέσεις αναγνώρισε ελαφρυντικό με βάση την διαγωγή του στις φυλακές. Μάλιστα, αν το συγκεκριμένο ελαφρυντικό, είχε αναγνωριστεί στη δίκη του στο Εφετείο, θα είχε δικαίωμα να αποφυλακιστεί πριν από περίπου ένα χρόνο.

Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με 3 ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης. 

Οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν τελικώς με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» και έτσι ο Νίκος Ρωμανός καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Καταδικάστηκε επίσης σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.

Μεταξύ των «στόχων» το σπίτι του έγκλειστου σήμερα πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου. Στην απόφαση  της 26ης Μαρτίου του 2018 το Εφετείο δεν του είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του Ν. Ρωμανού, Θ. Μαντάς εξέφρασε «την εξαιρετική ικανοποίησή του για την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών». Όπως ανέφερε το δικαστήριο «ευθυγραμμιζόμενο με την απόφαση του Αρείου Πάγου δέχτηκε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές».

Ακόμη ο κ. Μαντάς τόνισε πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι σημαντική, διότι εκτός του ότι ανοίγει το δρόμο σε λίγες μέρες να αποφυλακιστεί ο Νίκος Ρωμανός, αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη συμπεριφορά μέσα στις φυλακές όταν αυτή έχει θετικά χαρακτηριστικά.