Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός

Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Ρωμανός

Αποφυλακίστηκε μετά από έξι χρόνια ο Νίκος Ρωμανός καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές, με την ποινή του να μειώνεται από τα 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη.

Ειδικότερα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών μείωσε τη μία ποινή του Ν. Ρωμανού, για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012, από τα 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη με βάση προηγηθείσα απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία του αναγνώριζε το ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς.

Όπως είχε σημειωθεί για την απόφαση του Αρείου Πάγου, είναι η πρώτη φορά που σε τέτοιες υποθέσεις αναγνώρισε ελαφρυντικό με βάση την διαγωγή του στις φυλακές. Μάλιστα, αν το συγκεκριμένο ελαφρυντικό, είχε αναγνωριστεί στη δίκη του στο Εφετείο, θα είχε δικαίωμα να αποφυλακιστεί πριν από περίπου ένα χρόνο.

Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με 3 ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης.

Οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν τελικώς με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» και έτσι ο Νίκος Ρωμανός καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε ποινή κάθειρξης 11 ετών.

Καταδικάστηκε επίσης σε 18 χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012.

Μεταξύ των «στόχων» το σπίτι του έγκλειστου σήμερα πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου. Στην απόφαση  της 26ης Μαρτίου του 2018 το Εφετείο δεν του είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.