Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 16:06

Νικολέττα Μουτούση
-A +A

Αποφασίζεται μείωση διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία

Τρίτη 7 Απριλίου 2020, 16:06
Αποφασίζεται μείωση διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση, που θα καθορίζει τους όρους καταβολής διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολεία μετά την παύση λειτουργίας τους λόγω κορονοϊού.

Βέβαιο θεωρείται πως θα προβλεφθούν περικοπές σε κονδύλια τα οποία αφορούν μεταφορές μαθητών, σίτισή τους, καθώς και άλλα που αφορούν πρωινές ή απογευματινές δραστηριότητες δεδομένου ότι όλο αυτό το διάστημα που τα σχολεία παραμένουν κλειστά δεν προσφέρονται οι συγκεκριμένες παροχές.

Παράλληλα, υπό εξέταση όπως αναφερόταν ήταν και το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση και των τακτικών μηνιαίων διδάκτρων που καταβάλλονται σε ιδιωτικά σχολεία, τα οποία είναι εκτός λειτουργίας το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» θα αφαιρεθούν από τα δίδακτρα της χρονιάς:

* Τα μεταφορικά έξοδα των μαθητών, που σε άλλα σχολεία ήταν μέρος του συνολικού «πακέτου» το οποίο πληρώνουν ετησίως οι οικογένειες των μαθητών τους ή χρεώνονται χωριστά σε προσυμφωνημένο ποσό.

* Οι απογευματινές δραστηριότητες των μαθητών στις περιπτώσεις που αυτές δεν έγιναν ηλεκτρονικά. Πολλά σχολεία βέβαια ήδη προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες ηλεκτρονικά οπότε στις περιπτώσεις που οι συμφωνημένες υπηρεσίες προσφέρονται κανονικά, δεν θα υπάρξει μείωση διδάκτρων.

* Σε όσα σχολεία έχουν παγώσει οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του πρωινού προγράμματός τους ή έχουν περιοριστεί θα υπάρξει σαφής μείωση διδάκτρων για όλο το διάστημα που παρέμειναν κλειστά. Η μείωση των διδάκτρων δεν θα είναι οριζόντια, αλλά οριζόντια θα είναι η ρύθμιση της κυβέρνησης η οποία θα θέσει κάτω από τη θεσμική της «ομπρέλα» όλες τις επιχειρήσεις στον χώρο της Παιδείας.

Ειδικές ρυθμίσεις θα προβλέπονται και για τα φροντιστήρια, τα οποία έχουν προχωρήσει σε αναστολή δραστηριότητας και θα απαιτηθεί να προχωρήσουν στη μείωση των διδάκτρων τους για το διάστημα που ήταν κλειστά. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα