Απαντήσεις από ΣΥΡΙΖΑ για Ζεϊμπέκ στη συνάντηση για τον ψευδομουφτή
Τ. Χατζηβασιλείου

Απαντήσεις από ΣΥΡΙΖΑ για Ζεϊμπέκ στη συνάντηση για τον ψευδομουφτή

Απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία του βουλευτή του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ σε συνάντηση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής με «ομογενείς» από την Ξάνθη ενόψει εκλογής ψευδομουφτή, ζητά ο βουλευτής της ΝΔ και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του κυβερνώντος κόμματος, Τάσος Χατζηβασιλείου, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Στην επίσημη σελίδα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, εν όψει εκλογής ψευδομουφτή: (…) Σήμερα συναντηθήκαμε με ομογενείς μας στον Τόπειρο Ξάνθης (…). Στο κέντρο της φωτογραφίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Η ελληνική κοινωνία περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις», αναφέρει στην ανάρτησή του ο βουλευτής της ΝΔ.

Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Χατζηβασιλείου σε ανάρτησή του έκανε αναφορά σε μουσουλμάνο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για δηλώσεις περί «τουρκικής μειονότητας».

«Ο Έλληνας μουσουλμάνος βουλευτής του @pasok, Μπουρχάν Μπαράν αποκαλεί τη μειονότητα τουρκική και την καλεί να συμμετάσχει στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλ. αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία. Το ΠΑΣΟΚ καλείται να πάρει θέση: σέβεται ή όχι την ελληνική νομοθεσία;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηβασιλείου.

Μπ. Μπαράν: Ανασκευάζω πλήρως τα περί «τουρκικής μειονότητας»

Στην πλήρη ανασκεύαση όλων όσων υποστήριξε σε ανάρτησή του περί «τουρκικής μειονότητας» προχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μπουρχάν Μπαράν μετά τις σφοδρές αντιδράσεις.

Ο βουλευτής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα. Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως, προς την παράταξη που εκπροσωπώ ως Βουλευτής Ξάνθης.

Δηλώνω ότι σέβομαι απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας, μετά και την πρόσφατη τροποποίηση, την οποία ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στήριξα και δημόσια μέσα στη Βουλή. Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία καλούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ καλεί να πάρει θέση σχετικά με την ανάρτηση του μουσουλμάνου βουλευτή: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση: Γιατί κρατάει βουλευτή που αναγνωρίζει τη μειονότητα ως «τουρκική»; Στο ΠΑΣΟΚ σέβονται ή όχι την ελληνική νομοθεσία; Σέβονται ή όχι τη νόμιμη διαδικασία εκλογής μουφτή, την οποία ψήφισε πριν λίγες εβδομάδες η Βουλή;» ανέφερε μεταξύ άλλων. Αναφορά σε μουσουλμάνο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για δηλώσεις περί «τουρκικής μειονότητας»,έκανε αρχικά στο twitter, ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο κ. Χατζηβασιλείου, αναφέρει: «Ο Έλληνας μουσουλμάνος βουλευτής του @pasok, Μπουρχάν Μπαράν αποκαλεί τη μειονότητα τουρκική και την καλεί να συμμετάσχει στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλ. αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία. Το ΠΑΣΟΚ καλείται να πάρει θέση: σέβεται ή όχι την ελληνική νομοθεσία;» καταλήγει.