Αντιδράσεις στην Τουρκία - Πήγε για σκι δίπλα στους σεισμόπληκτους
Εκρέμ Ιμάμογλου

Αντιδράσεις στην Τουρκία - Πήγε για σκι δίπλα στους σεισμόπληκτους

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου να επισκεφθεί χιονοδρομικό  κέντρο κοντά στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό των 6,9 Ρίχτερ την περασμένη Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Ιμάμογλου βρέθηκε σε χιονοδρομικό κέντρο στην επαρχία Ερζερούμ, σε κοντινή απόσταση από την Ελαγίζ, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της σεισμικής δόνησης που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο συνολικά 41 ανθρώπων.

Μάλιστα, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης με αναρτήσεις του στα social media κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να επισκεφθούν την περιοχή και να απολαύσουν την ομορφιά της, προκαλώντας άμεσα τις αντιδράσεις μέσων μαζικής ενημέρωσης αλλά και χρηστών των social media που τον επέκριναν για την επιλογή του.

Χαρακτηριστικά, η εφημερίδα Takvim ανέφερε πως ο Ιμάμογλου πήγε διακοπές πριν επουλωθούν οι πληγές από τον σεισμό, ενώ σε αντίστοιχο ύφος είναι και οι αναφορές της Haberturk, η οποία υπενθύμισε πως ο κ. Ιμάμογλου είχε επισκεφθεί για διακοπές το Μπόντρουμ κατά τη διάρκεια των πλημμυρών στην Κωνσταντινούπολη.

Τέλος, παρόμοιες είναι και οι αντιδράσεις των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην γειτονική χώρα, με πολλούς να επικρίνουν τον Εκρέμ Ιμάμογλου θεωρώντας λανθασμένη την απόφαση του να πάει για διακοπές σε περιοχή δίπλα στους σεισμόπληκτους.

Υπενθυμίζεται πως η σεισμική δόνηση των 6,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου με επίκεντρο την επαρχία Ελαγίζ, άφησε πίσω τους 41 νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες αλλά και εκατοντάδες άστεγους.