Ανοίγουν από 1η Ιουνίου Δημοτικά - Νηπιαγωγεία

Ανοίγουν από 1η Ιουνίου Δημοτικά - Νηπιαγωγεία

Το άνοιγμα δημοτικών, νηπιαγωγείων, παιδικών και βρεφικών σταθμών την 1η Ιουνίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της αρμόδιας Επιτροπής. 

Συγκεκριμένα την 1η Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν

-Οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία), 

-οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και

-οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί. 

Για το άνοιγμα των σχολείων είχαν προϊδεάσει με τις δηλώσεις τους ο λοιμωξιολόγος Δημήτρης Χατζηγεωργίου και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η έως τώρα η εμπειρία από τη λειτουργία των Γυμνασίων και τα Λυκείων είναι θετική και επεσήμανε ότι «η φάση του ανοίγματος εξελίσσεται ομαλά». 

Από την πλευρά του ο λοιμωξιολόγος Δημήτρη Χατζηγεωργίου, που αντικαθιστούσε σήμερα τον Σωτήρη Τσιόδρα, ανέφερε  ότι υπάρχουν πολλά ήπια επιχειρήματα που συνηγορούν στο ότι τα σχολεία μπορούν και πρέπει να ανοίξουν, όπως υποστηρίζουν και τα περισσότερα μέλη της επιτροπής.

Μάλιστα ανέφερε και τρεις αντικειμενικούς λόγους που το άνοιγμα των σχολείων δεν θα επιδρούσε αρνητικά στην διασπορά της πανδημίας. Όπως είπε «γνωρίζουμε ότι τα παιδιά έχουν χαμηλή πιθανότητα να νοσήσουν, οι επιπτώσεις από τη νόσο είναι εξαιρετικά χαμηλές μόλις 0,01% στα παιδιά και η μεταδοτικότητα του ιού είναι χαμηλότερη από τα παιδιά».

«Αυτά τα συμπεράσματα οδηγούν τη ζυγαριά να κλίνει προς το άνοιγμα», ανέφερε.