Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. για νεοσυσταθείσα οργάνωση - Το βίντεο της έκρηξης

Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. για νεοσυσταθείσα οργάνωση - Το βίντεο της έκρηξης

Ανησυχία προκαλεί στις αστυνομικές αρχές η χθεσινή έκρηξη έξω από το ναό του Αγίου Διονυσίου στη Σκουφά, καθώς είναι έντονος και ο προβληματισμός από το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Παράλληλα, οι αρχές δεν αποκλείουν να πρόκειται για εμφάνιση μίας νέας οργάνωσης.

Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και στο μικροσκόπιο των αρχών είναι οι κάμερες ασφαλείας για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι φαίνεται πως μετά την τοποθέτηση του βομβιστικού μηχανισμού να έφυγαν προς τα Εξάρχεια, όπου δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας. 

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος μέσα σε ένα χάρτινο κουτί παπουτσιών, αποτελούνταν από ρολόι και καλώδια που κατέληγαν σε εμπρηστική ύλη τύπου Μολότοφ (δύο φιάλες με εύφλεκτο υλικό) και όχι σε εκρηκτικό μηχανισμό τύπου δυναμίτιδας ή ΑΝΦΟ όπως συνηθίζεται, γεγονός που υποδεικνύει νεοσυσταθείσα τρομοκρατική οργάνωση. 

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας της Αστυνομίας, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικά ώστε να δώσουν περισσότερα στοιχεία.

Σημειώνεται πως την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση μέχρι τώρα.

Το βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης

Τη στιγμή της έκρηξης που προκάλεσε η βόμβα στον Αγ. Διονύσιο στο Κολωνάκι, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας παρακείμενης πολυκατοικίας. Το βίντεο από την είσοδο του κτιρίου αποτυπώνει μία πολύ δυνατή λάμψη έξω από την πόρτα αλλά και έναν άνθρωπο να τρέχει.