Ανησυχία για την Βόρεια Ελλάδα - Σενάρια για κλείσιμο των χερσαίων συνόρων

Ανησυχία για την Βόρεια Ελλάδα - Σενάρια για κλείσιμο των χερσαίων συνόρων

Ανησυχία προκαλεί η επιδημιολογική πορεία πλειάδας νομών της Βορείου Ελλάδας με βάση τα σημερινά δεδομένα, η οποία σε μεγάλο βαθμό έγκειται στις μετακινήσεις των εργατών γης από γειτονικές χώρες προς την περιοχή προκειμένου να απασχοληθούν σε αγροτικές δουλειές.

Στο πλαίσιο αυτό στα σενάρια που επεξεργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο περιλαμβάνονται μέτρα για αυστηρότερους ελέγχους στα χερσαία σύνορα, χωρίς να αποκλείεται και και το «σφράγισμα» αν παραστεί ανάγκη, ανάλογα με τις εισηγήσεις των ειδικών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση μόλις επέστρεψε από το Αμπου Ντάμπι, ενώ το θέμα θα συζητηθεί αύριο στην προγραμματισμένη σύσκεψη που θα έχει με την ομάδα των εμπειρογνωμόνων, κατά την οποία θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.

Σημειώνεται ότι από τα 3.209 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τα 905 εντοπίστηκαν στην Θεσσαλονίκη, αλλά το πρόβλημα της Βορείου Ελλάδας δεν εξαντλείται εκεί, καθώς ακόμα 166 ήταν τα κρούσματα στην Πέλλα, 111 στην Ημαθία, 101 στο Κιλκίς, 95 στην Δράμα, 72 στις Σέρρες, 59 στην Φλώρινα, 54 στην Κοζάνη και 46 στην Πιερία. 

Αθροιστικά δηλαδή πάνω από 1.600, περισσότερα από τα μισά που εντοπίστηκαν σε όλη την επικράτεια. Κάτι άλλωστε που επισήμανε και Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση σήμερα για την πανδημία. 

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, «κ. Τσιόδρας μου ζήτησε να αναφέρω ειδικότερα τα Γρεβενά, την Πέλλα, τη Δράμα, τη Λάρισα, τη Χαλκιδική, την Πιερία, τη Φλώρινα, τον Εβρο», σχετικά με τις περιοχές που εμφανίζουν ιδιαίτερη επιδημιολογική επιβάρυνση.