Αναζωπύρωση της φωτιάς στη Λέσβο - Μήνυμα του 112 για εκκένωση της Βρίσας

Αναζωπύρωση της φωτιάς στη Λέσβο - Μήνυμα του 112 για εκκένωση της Βρίσας

Άσχημες διαστάσεις λαμβάνει η νέα μεγάλη αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε στις 3:30 το μεσημέρι στην πυρκαγιά στη νότια Λέσβο, με το πύρινο μέτωπο να φτάνει έξω από τον οικισμό Βρίσα. Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου εξέδωσε νέα ανακοίνωση για εκκένωση του οικισμού της Βρίσας ενώ μήνυμα έφτασε στους κατοίκους και από το 112. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στη θέση Λαγκάδα μεταξύ Βρίσας και Πολιχνίτου, δημιουργήθηκε ένα νέο μεγάλο μέτωπο που κινείται δυτικά - νοτιοδυτικά. 

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής αποτελούμενη από 85 πυροσβέστες, 5 Πεζοπόρα, 21 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης, stonisi.gr, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου εξέδωσε νέα ανακοίνωση για εκκένωση του οικισμού της Βρίσας μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ προσθέτει ότι η φωτιά καίει φωτιές που δεν είχαν πληγεί τις προηγούμενες μέρες. 

Για την εκκένωση μήνυμα έστειλε και το 112. 

Ας σημειωθεί ότι η άρση της προηγούμενης εκκένωσης της Βρίσας που είχε εφαρμοσθεί την περασμένη Κυριακή αποφασίστηκε μόλις σήμερα το πρωί.