Αναστέλλονται οι εργασίες στη Βουλή ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της Φ. Γεννηματά

Αναστέλλονται οι εργασίες στη Βουλή ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της Φ. Γεννηματά

Την αναστολή των εργασιών στο ελληνικό κοινοβούλιο ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη της, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. «Η θλίψη και η συντριβή που όλοι και όλες νιώθουμε, αντιπροσωπεύοντας στη θλίψη και συντριβή, πιστά, είμαι βέβαιος, σύσσωμο τον ελληνικό λαό αυτή τη στιγμή, μας επιβάλλει να αποφασίσουμε στοιχειωδώς τη διακοπή των εργασιών του Κοινοβουλίου, γι΄αυτή την εβδομάδα» ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε το νομοθετικό σώμα ότι συνομίλησε με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μόλις είχε προσγειωθεί στο Ριάντ, και συμφωνήθηκε να παγώσει το νομοθετικό έργο αυτή την εβδομάδα και πρόσθεσε πως και με τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνήσαμε επίσης ομοφώνως να παγώσει το έργο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

«Η Βουλή των Ελλήνων σήμερα γίνεται κοινωνός του τραγικού νέου. Σε συνεδρίαση της Ολομελείας, την οποία θα συναποφασίσουμε, θα αφιερωθούμε όλοι εις το να τιμήσουμε τη μνήμη μιας σημαντικής πολιτικού, μιας άξιας γυναίκας, μιας αφοσιωμένης μητέρας, μιας αγαπητής συναδέλφου και μιας πολιτικού, που παρά την τεράστια δοκιμασία υγείας, που αντιμετώπιζε, μιας πολιτικού, τολμώ να πω, που μέχρι την τελευταία στιγμή, στα μάτια όλων μας, και αυτό δεν είναι οξύμωρο, ήταν φέρελπις», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τις παρακαταθήκες που αφήνει πίσω της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.