Αναστέλλονται και στην Ελλάδα οι πτήσεις των Boeing 737 Max

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, 11:15
-A +A
Αναστέλλονται και στην Ελλάδα οι πτήσεις των Boeing 737 Max

Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις των Boeing 737 Μax 8 και 9 και στα ελληνικά αεροδρόμια μετά τη χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) να αναστείλει όλες τις πτήσεις των δυο παραπάνω μοντέλων στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, με αφορμή τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, από χθες το απόγευμα δόθηκε εντολή σε όλα τα αεροδρόμια για απαγόρευση πτήσεων των συγκεκριμένων αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Σημειώνεται ότι την απαγόρευση των πτήσεων για το Boeing 737 Max στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο αποφάσισε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας της Ethiopian Airlines και μετά τις ανάλογες αποφάσεις αρκετών χωρών.

Η Boeing από τη μεριά της δήλωσε ότι κατανοεί τις ενέργειες των χωρών αλλά και ότι διατηρεί «πλήρη εμπιστοσύνη» στο 737 MAX. Τόνισε επίσης ότι η Ομοσπονδιακή Αρχή Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ δεν έχει ζητήσει περαιτέρω ενέργειες σχετικά με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους.

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα