Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air Canada λόγω βλάβης
Ισπανία

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Air Canada λόγω βλάβης

Boeing 767 που εκτελούσε το δρομολόγιο Μαδρίτη - Τορόντο με 128 επιβάτες, παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα 30 λεπτά μετά την απογείωση και επέστρεψε στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Ισπανίας, όπου και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση. Μέρος του συστήματος προσγείωσης έσπασε και προκάλεσε βλάβη σε έναν κινητήρα. 

Σύμφωνα με την ΑΕΝΑ, τη διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, ο κυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου 30 λεπτά με την απογείωση του αεροσκάφους και ζήτησε να του δοθεί διάδρομος για κατεπείγουσα προσγείωση.

Το συνδικάτο των πιλότων της Ισπανίας ανέφερε ότι το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι ένα τμήμα του συστήματος προσγείωσης του αεροσκάφους έπεσε και μπήκε σε έναν από τους κινητήρες του.

Η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, ωστόσο σημείωσε ότι «το αεροσκάφος, ένα Boeing 767-300, έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με έναν κινητήρα και οι πιλότοι μας είναι πλήρως εκπαιδευμένοι για αυτό το ενδεχόμενο» δήλωσε η Air Canada.

Το αεροσκάφος έκανε κύκλους πάνω από το αεροδρόμιο επί δύο ώρες για να κάψει τα καύσιμά του και εν συνεχεία πραγματοποίησε την αναγκαστική προσγείωση με ασφάλεια, αν και πυροσβέστες αναπτύχθηκαν στο διάδρομο προσγείωσης, για το ενδεχόμενο εκδήλωσης φωτιάς.