Αναδύεται εικόνα υποκόσμου – Θα εμπλακεί και ο Τσίπρας
Α.Γεωργιάδης για παρακράτος

Αναδύεται εικόνα υποκόσμου – Θα εμπλακεί και ο Τσίπρας

«Στην υπόθεση θα εμπλακεί και ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας», εκτίμησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Παραπολιτικά, περί ύπαρξης παρακράτους επί των ημερών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον υπουργό Άμυνας δηλαδή τον Πάνο Καμμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης,  μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1»,τονίζοντας ότι «η εικόνα που αναδύεται από τους διαλόγους είναι εικόνα υποκόσμου». Παράλληλα, ο υπουργός χαρακτήρισε «σοκαριστικές» τις αποκαλύψεις εκτιμώντας, παράλληλα, ότι θα υπάρξει δικαστική συνέχεια και ότι στην υπόθεση «θα εμπλακεί και ο Αλέξης Τσίπρας».

 Είπε συγκεκριμένα: «Οι αποκαλύψεις είναι πέραν πάσης φαντασίας, είναι σοκαριστικές. Δεν νομίζω ότι η κοινή γνώμη έχει καταλάβει ακόμη περί τίνος πρόκειται, γιατί μέσα στον γενικό χαμό είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις όλη την πληροφόρηση. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η υπόθεση θα έχει πολύ μεγάλη εξέλιξη, αναμφίβολα και δικαστική εξέλιξη», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον υπουργό Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕΥΠ είναι ένας οργανισμός που υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό, άρα ο κ. Τσίπρας παρακολουθούσε τον κ. Καμμένο... Αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο. Δεύτερον, η εικόνα που αναδύεται από τους διαλόγους είναι εικόνα υποκόσμου, όχι εικόνα κυβερνήσεως, εικόνα υποκόσμου. Δηλαδή η σύζυγος του υπουργού Αμύνης να διατάζει τον αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει σε συλλήψεις, ο αξιωματικός να σπεύδει να πάρει τους υφισταμένους του και να τους δίνει εντολές από τρόμο τι μπελά θα βρουν από τη σύζυγο του υπουργού αν δεν ικανοποιήσουν τάχιστα την επιθυμία της. Φέρεται να γνωρίζει εκείνη κινήσεις που γίνονται μέσα στη ΓΑΔΑ μετά μεγάλης λεπτομέρειας, όλα αυτά σε μια διαπλοκή με ανθρώπους της νύχτας και επίορκους αξιωματικούς εκ των οποίων ο ένας δολοφονήθηκε κιόλας. Αυτά είναι φοβερά, είναι αδιανόητα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεσης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εκτίμησε ότι θα υπάρξει δικαστική συνέχεια στην οποία θα εμπλακεί και ο τέως πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. «Είναι απολύτως προφανές ότι ένα κανονικό παρακράτος είχε εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ένα παρακράτος το οποίο είχε διασυνδέσεις, όπως αποδεικνύεται, με τον κόσμο της νύχτας, ένα παρακράτος το οποίο είχε και μεταξύ του να λύσει διαφορές. Θεωρώ ότι αυτή η υπόθεση θα βγάλει πάρα πολλά πράγματα. Δεν βλέπω πώς δεν θα εμπλακεί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας σε αυτή την υπόθεση. Δύσκολα να ισχυριστεί ο κ. Τσίπρας ότι δεν γνώριζε», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.