Anadolu: Η Βρετανία ήρε όλους τους περιορισμούς στις εξαγωγές όπλων προς Τουρκία

Anadolu: Η Βρετανία ήρε όλους τους περιορισμούς στις εξαγωγές όπλων προς Τουρκία

Η Βρετανία έχει άρει όλους τους περιορισμούς στις εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία που επιβλήθηκαν μετά την επίθεση της Άγκυρας το 2019 στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της Προεδρίας των Τουρκικών Αμυντικών Βιομηχανιών  Ισμαήλ Ντεμίρ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

«Συζητήθηκαν σημαντικές λεπτομέρειες για τεχνικά ζητήματα και ταυτόχρονα έγιναν κατ' αρχήν βήματα για να προχωρήσουν οι διμερείς δεσμοί σε υψηλότερο επίπεδο στον τομέα της άμυνας», δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από τη λίστα των εξαγωγικών περιορισμών που δημιουργήθηκαν από τις βρετανικές αρχές τον Δεκέμβριο του 2021.

Οι συναντήσεις εξέτασαν επίσης ευκαιρίες συνεργασίας σε άλλες χώρες, είπε ο Ντεμίρ.

Το Middle East Eye αναφέρει πως ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι από τον Δεκέμβριο υπήρξε μερική άρση στις αμυντικές άδειες εξαγωγής για ορισμένα προϊόντα, ενώ όλες έπρεπε να λάβουν την έγκριση από τη βρετανική κυβέρνηση, «ωστόσο, από σήμερα όλοι οι περιορισμοί έχουν πλέον αρθεί και κανένα αίτημα για άδεια αμυντικού άρθρου δεν περιμένει επιβεβαίωση», είπε.