7ος χρόνος, ημέρα 2096η
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Άδ. Γεωργιάδης: Αν η πανδημία «καλπάζει», το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται

Αν η πανδημία «καλπάζει», το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται

Αν η πανδημία καλπάζει το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται, ήταν το μήνυμα του Αδ. Γεωργιάδη για την πορεία της πανδημίας και το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι οικονομικές δραστηριότητες εντός Μαρτίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε, αναφερόμενος και στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στη Νέα Σμύρνη, πως αυτή την καθημερινή εικόνα των διαδηλώσεων και των καταλήψεων ο ΣΥΡΙΖΑ τη στηρίζει επίσημα. «Έκανε επίσημο κάλεσμα να πάει ο κόσμος στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Στις πορείες υπέρ του Κουφοντίνα είναι κάθε μέρα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταστρέψει όλη την Ελλάδα για τον Κουφοντίνα, να βγει να μας το πει», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «όλα αυτά που συμβαίνουν, δυστυχώς, θα επηρεάσουν την οικονομία, την αγορά, την τσέπη μας και τα πάντα. Ο λόγος που έχουμε κλειστό το λιανικό εμπόριο, τα σχολεία και όλα τα υπόλοιπα, δεν είναι γιατί θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο. Είναι γιατί η μείωση της κοινωνικής κινητικότητας είναι ο μόνος τρόπος για να περιορίσεις την πανδημία. Όσο περισσότερο συγχρωτίζονται, τόσο περισσότερο ο ιός μεταδίδεται».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως μόνο από τη χθεσινή διαδήλωση η μετάδοση της πανδημίας θα είναι μεγαλύτερη από το κέρδος που έχουμε από το κλείσιμο των καταστημάτων. «Όλη η εθνική προσπάθεια την οποία κάνουμε με κόστος, κόπο, θυμό και στεναχώρια για να μπορούμε να περάσουμε απέναντι, λόγω του Αλέξη Τσίπρα, πετάγεται στον κάλαθο των αχρήστων», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο ερώτημα των ανθρώπων της αγοράς για το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα, απάντησε πως «όσο ο ιός μεταδίδεται -και ο ιός μεταδίδεται στις μαζικές διαδηλώσεις όπως και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο κοινωνικής κινητικότητας- τόσο απομακρύνεται το άνοιγμα των καταστημάτων».

«Το ότι η Ελλάδα κράτησε την οικονομία της όρθια το 2020, αυτό δεν είναι μία επιτυχία που πιστώνεται μόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει πως πρόκειται για μία συνολική επιτυχία του ελληνικού λαού. «Κάποια στιγμή πρέπει να πάψει ο Αλέξης Τσίπρας και γενικά η αντιπολίτευση να είναι χαιρέκακοι και να κατεβάζουν μαύρες πλερέζες σε κάθε εθνική επιτυχία», υπογράμμισε.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως δεν γίνεται να σταματήσει η πανδημία εάν δεν μπορέσουν οι πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν καλόπιστα και πολιτισμένα για να σταματήσουν οι καθημερινές διαδηλώσεις που μεταδίδουν τον ιό.

«Θέλω να κάνω μία δημόσια έκκληση στην αξιωματική αντιπολίτευση που κάθε μέρα ρίχνει λάδι στη φωτιά. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύονται ένα νέο Δεκέμβριο του 2008. Δεν θα τους βγει. Δεν είναι η ώρα για διχασμό. Πρέπει ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας να αναλάβει να συγκρατήσει πλέον τις οργανωμένες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και να αφαιρέσει όλη αυτή την πολιτική κάλυψη που δίνει κάθε βράδυ στις διαδηλώσεις», επισήμανε.

Αναφερόμενος στις χθεσινές εικόνες από τη Νέα Σμύρνη, τις χαρακτήρισε τόσο σοκαριστικές «που κανένας δεν μπορεί ελαφρά τη καρδία να τις προσπεράσει. Το μίσος αυτών των ανθρώπων, των λεγομένων αντιεξουσιαστών, προς την αστυνομία, προς τη θρησκεία, προς την Ελλάδα, έχει καταντήσει εμετικό».