Β. Σόιμπλε για Ταμείο Ανάκαμψης: Αν είναι καλή συμφωνία, θα το γνωρίζουμε στο τέλος

Αν είναι καλή συμφωνία, θα το γνωρίζουμε στο τέλος

Τις επιφυλάξεις του για το χρηματοδοτικό πακέτο ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ που εγκρίθηκε από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ εξέφρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δηλώνοντας στην εφημερίδα Bild πως. «αν είναι μια καλή συμφωνία, θα το γνωρίζουμε στο τέλος.

Ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου πρόσθεσε πως «σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα είναι απαραίτητο για την οικονομική ώθηση της Ευρώπης ώστε να αντιμετωπισθτεί η κρίση του κορονοϊού».

Εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι «οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιορίστηκαν κυρίως στα κονδύλια. Είναι πιο σημαντικό να συζητήσουμε για το τι θέλουμε συγκεκριμένα, ώστε να προωθήσουμε συλλογικά την Ευρώπη. Είναι η σωστή χρήση των κεφαλαίων εκείνη η οποία θα αποδείξει τελικά εάν το πακέτο θα είναι καλό».

Τέλος σημείωσε πως «η συμφωνία είναι επίσης και προς το συμφέρον της Γερμανίας. Κανένα ευρωπαϊκό έθνος-κράτος δεν θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει μόνο του τον παγκόσμιο ανταγωνισμό, γι 'αυτό και η Γερμανία θα τα πηγαίνει καλά όσο και η Ευρώπη τα πάει καλά».