Αμερικανικά ΜΜΕ: Έξαλλος ο Πενς με τον Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Αμερικανικά ΜΜΕ: Έξαλλος ο Πενς με τον Τραμπ για την εισβολή στο Καπιτώλιο

Η εισβολή των υποστηρικτών του Ντ. Τραμπ στο Καπιτώλιο φαίνεται πως αποτελεί σημείο καμπής στη σχέση του Μ. Πενς με τον απερχόμενο πρόεδρο, αφού ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών Τζέιμς Ίνχοφ δήλωσε στην εφημερίδα Tulsa World ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αντέδρασε φωνάζοντας έξαλλος για τον Τραμπ: «Μετά από όλα όσα έκανα για εκείνον!»

«Γνωρίζω τον Μάικ Πενς από πάντα», είπε ο Ίνχοφ. «Δεν τον έχω δει ποτέ τόσο θυμωμένο» πρόσθεσε. «Είχα μια μακρά συνομιλία μαζί του», σημείωσε. «Ήταν πολύ αναστατωμένος με τον Τραμπ».

Ο Τραμπ ανέμενε από τον Πενς πιέζοντάς τον επανειλημμένως να ενεργήσει παράνομα και να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του.

Ο Πενς, όμως, γνώριζε ότι δεν είχε συνταγματικά την εξουσία να κάνει αυτό που του ζητούσε ο Τραμπ. Ο ρόλος του αντιπροέδρου στην χθεσινή σύνοδο του Κογκρέσου είναι εν πολλοίς τελετουργικός.

Ο Τραμπ, όπως γράφει η Daily Mail, παρέμεινε εξοργισμένος με τον Πενς, ακόμη και όταν ο αντιπρόεδρος ήταν κλειδωμένος στο Καπιτώλιο, καθώς o όχλος των υποστηρικτών του Τράμπ εισέβαλε στο κτίριο, με κάποιους να αναζητούν τον αντιπρόεδρο. «Πού είναι ο Πενς; Εμφανίσου!» φώναξε κάποιος από αυτούς.

Ο Πενς, που είχε προεδρεύσει λίγο νωρίτερα στη Γερουσία, φυγαδεύτηκε σε άγνωστη τοποθεσία από τους άνδρες της ασφάλειάς του. Όπως έγραψε η Washington Post στελέχη του Λευκού Οίκου καταδίκαζαν τη στάση του Τραμπ έναντι του αντιπροέδρου του πολύ περισσότερο διότι ήξερε ότι ο Πενς βρισκόταν σε κίνδυνο.