Αμερικανικά μέσα «βλέπουν» πιθανή την υποψηφιότητα Κουομο για την προεδρία

Αμερικανικά μέσα «βλέπουν» πιθανή την υποψηφιότητα Κουομο για την προεδρία

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πρόσωπα των ημερών στις ΗΠΑ αφού ενημερώνει καθημερινά ο ίδιος τους συμπολίτες του και δείχνει έντονη δραστηριότητα στη μάχη κατά του κορονοϊού. 

Με αφορμή το γεγονός αυτό, όλο και περισσότερα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ αναφέρονται στο ενδεχόμενο ο Κουόμο να αποτελέσει έναν υποψήφιο ικανό να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου. 

Παρότι ο Τζο Μπάιντεν είναι πρακτικά ο νικητής των προκριματικών των Δημοκρατικών, ο κορονοϊος έχει φέρει τα πάνω κάτω. 

Για τον λόγο αυτό η συντηρητική επιθεώρηση National Review έκανε λόγο για "Συζητήσεις στους κόλπους των Δημοκρατικών για τον Κουόμο ο οποίος δείχνει ικανότητα να ηγηθεί εν μέσω κρίσης". Ο Τσαρλς Πιρς αρθρογράφος του περιοδικού Esquire έγραψε "Ο Κουόμο είναι ο ηγέτης που έχει ανάγκη η χώρα". Ενώ ο συντηρητικός σχολιαστής του Fox News Τάκερ Κάρλσον προέβλεψε ότι ο Μπάιντεν δεν θα είναι ο υποψήφιος αντίπαλος του Τραμπ".

Οι φόβοι των Δημοκρατικών είναι σύμφωνα με τη National Review οτι "Ο Μπάιντεν φαίνεται χαμένος σε μια στιγμή που πρέπει να φανεί". Ο Άλεξ Βάγκνερ δημοσιογράφος και σχολιαστής έγραψε στο περιοδικό Atlantic "Μείνε ζωντανός Τζο Μπάιντεν- Οι Δημοκρατικοί έχουν ανάγκη έναν ηγέτη".

Πρακτικά βέβαια μια υποψηφιότητα του Κουόμο είναι δυσκολη δεδομένου ότι δεν έχει εκφράσει τέτοια πρόθεση, δεν έχει εκλέκτορες και δεν έχει εγγραφεί για υποψήφιος πρόεδρος. Όμως όπως ανέφερε η Έμιλι Ζανοτι της ιστοσελίδας Daily Wire "Αν συνεχίσουν να ακυρώνονται τα προκριματικά και πάμε μέχρι το συνέδριο των Δημοκρατικών τον Ιούλιο με αυτή την κατάσταση, ποιος μπορεί να αρνηθεί στον Κουόμο την υποψηφιότητα;".