Αλβανία: Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο ομογενής

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, 17:34
-A +A
Αλβανία: Νεκρός από πυρά αστυνομικών ο ομογενής

Νεκρός είναι ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης που ύψωσε την ελληνική σημαία στο χωριό Βουλιαράτι στην Αλβανία, ύστερα από αστυνομική καταδίωξη, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Ο ομογενής φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία που είχε υψώσει ο ίδιος σε περίοπτη θέση στην περιοχή.

Το syri.net ανέφερε ότι ο ομογενής, ο οποίος ονομάζεται Κωνσταντίνος Κατσίφας, φέρεται να είναι νεκρός. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν και οι κάτοικοι στο Himara.gr, το περιστατικό έγινε στις 10πμ, ενώ όπως μετέδιδε το libohovaonine.com, ο ομογενής διέφυγε στην ορεινή περιοχή για να γλιτώσει από τις αρχές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις του Αργυροκάστρου ζήτησαν την συνδρομή των αλβανικών ειδικών δυνάμεων «Rinea» και στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο που έσπευσε στην περιοχή από τα Τίρανα.

Όταν εντοπίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλβανικής αστυνομίας, αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι νωρίτερα οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν το φόβο τους για την ζωή του νεαρού συγχωριανού τους καθώς θεωρούν πως οι Αλβανοί αναζητούν εξιλαστήριο θύμα. Αυτό δείχνει και η εμπλοκή των ειδικών δυνάμεων της χώρας.

Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

Σημειώνεται, ότι κάθε χρόνο στην επέτειο του «ΟΧΙ» τα χωριά της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία στολίζουν τους δρόμους με την ελληνική σημαία. 

Ωστόσο, γίνεται λόγος για «προβοκάτσια» των αλβανικών ΜΜΕ , καθώς το γεγονός αυτό τα αλβανικά μέσα το προβάλουν ως πρόκληση κατά της Αλβανίας με αποτέλεσμα να ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη αλλά και την αστυνομία.

Μάλιστα δημοσιεύουν αναρτήσεις από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook όπου σε πρόσφατη ανάρτησή του έγραφε. «Τσίπρας και Ράμα κάνουν σχέδια χωρίς το Νοικοκύρη..... Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι, Η σκληροπυρηνική Νεολαία τής Βορείου Ηπείρου δεν θα μήνη θεατής. Καλούνται όλοι Έλληνες τής Βορείου Ηπείρου 28η Οκτωβρίου να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. ΕΛΛΑΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα