Αλ.Τσίπρας, δια στόματος Πολάκη, Χαρίτση, Ραγκούση και εξαδέλφου

Αλ.Τσίπρας, δια στόματος Πολάκη, Χαρίτση, Ραγκούση και εξαδέλφου

Από υπερβολικά, όπως χαρακτήριζαν τα τρολς του διαδικτύου αλλά και στελέχη της αντιπολίτευσης, τα μέτρα περιορισμού για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, στις καταγγελίες για ολιγωρία και την προσπάθεια αποδόμησης των κυβερνητικών χειρισμών, που όλα τα διεθνή Μέσα χαρακτηρίζουν ως τα πλέον πετυχημένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί ρόλο...

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ως ο συγκαταβατικός αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που αποφεύγει τους υψηλούς τόνους, ενώ την ίδια στιγμή τα κορυφαία του στελέχη παίρνουν τη σκυτάλη από τα τρολς του διαδικτύου και εξαπολύουν επιθέσεις στην κυβέρνηση. Από τα οικονομικά μέτρα και το «δεύτερο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» των 50 δισ. ευρώ και της σεισάχθειας στο στόχαστρο μπαίνουν τώρα οι, κατά ΣΥΡΙΖΑ, «ευθύνες» της Κυβέρνησης.

Στην Κουμουνδούρου το σύνθημα «μετά θα λογαριαστούμε» αναμορφώνεται. Και μετά τις ανακοινώσεις για άρση των περιοριστικών μέτρων, αν και εφόσον όλα πάνε βάσει του σχεδιασμού που υπάρχει, από τα τέλη Απριλίου ή τις αρχές Μαΐου αρχίζουν την επίθεση.

Η απώλεια της εξουσίας προκαλεί άγχος. Και το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του έχουν διαχειριστεί (και διαχειρίζονται) με επιτυχία δύο μεγάλες κρίσεις (την προσπάθεια εισβολής στον Έβρο και την πανδημία σε επίπεδο Ελλάδας) οδηγεί εκ νέου στην εργαλειοποίηση της αντιπολίτευσης και στην ταύτισή της με τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά του 3%.

Μετά τα οικονομικά μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, που ακόμα οι ψηφοφόροι του χαρακτηρίζουν θετικά και τις καταγγελίες για τη μη στήριξη του ΕΣΥ, στο στόχαστρο μπαίνει και το θέμα των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν με καταγγελίες πως υπήρξε ολιγωρία.

Η αρχή έγινε από τον Ραγκούση που απεφάνθη πως η Κυβέρνηση καθυστέρησε στη λήψη περιοριστικών μέτρων σε σχέση με άλλες χώρες. Τη σκυτάλη έλαβε στη συνέχεια ο εξάδελφος και δεξί χέρι του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας, για να τοποθετηθεί δια του facebook και ο Παύλος Πολάκης.

«Η κυβέρνηση ολιγώρησε» ανέφεραν σε άρθρα τους τόσο ο Γ. Ραγκούσης όσο και ο Γ. Τσίπρας επικαλούμενοι πίνακα που δείχνει ότι η Ελλάδα έλαβε μέτρα την ίδια περίοδο με άλλες χώρες, χρησιμοποιώντας ως κοινό σημείο το κλείσιμο των σχολείων. Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Αλέξη Χαρίτση υιοθέτησε και πίνακα που δείχνει πως η Ελλάδα βρίσκεται στην 30η θέση από πλευράς ασφάλειας των πολιτών.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε αυτά που δεν θέλει να πει (ακόμη) ο Αλέξης Τσίπρας. Και δείχνουν τον πανικό που επικρατεί στην Κουμουνδούρου για την αποδοχή των χειρισμών του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του, κυρίως όμως για την αποτελεσματικότητα αυτών.

Οι πραιτωριανοί βγαίνουν μπροστά. Ενδεχομένως για να καλύψουν και την γκρίνια που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεχή πτώση των ποσοστών και της αποδοχής από τους πολίτες. Η τελευταία δημοσκόπηση της Marc χτύπησε καμπανάκι αφού σχεδόν 2 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ως μη ρεαλιστικά με μέτρα που πρότεινε για την οικονομία. Ενώ την ίδια στιγμή τα ποσοστά αποδοχής των μέτρων της κυβέρνησης παραμένουν υψηλά σε όλους τους τομείς και από ψηφοφόρους όλων των κομμάτων.

Οι 9 μήνες χωρίς εξουσία έχουν προκαλέσει άγχος και αδυναμία συντονισμού. Η διαχείριση δύο μεγάλων κρίσεων με σχεδόν υποδειγματικό τρόπο από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνδυασμό με τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων, ανέργων και διαφόρων κοινωνικών ομάδων έχει καταρρίψει και το αφήγημα της «κακής δεξιάς».

Αναζητώντας ρόλο ο Αλέξης Τσίπρας παλινδρομεί μεταξύ μια υπεύθυνης αντιπολίτευσης για το καλό της χώρας και του πεζοδρομίου. Αναθέτοντας ρόλους και ποντάροντας σε μια νέα κρίση ανάλογη με αυτή που τον έφερε στην εξουσία...