Αισιόδοξος για κλείσιμο της αξιολόγησης πριν τα Χριστούγεννα ο Γ. Σταθάκης

Αισιόδοξος για κλείσιμο της αξιολόγησης πριν τα Χριστούγεννα ο Γ. Σταθάκης

Την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης πριν από τα Χριστούγεννα εξέφρασε ο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Όπως δήλωσε, η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς έχει μπει ήδη σε ένα δρόμο, από τον πρώτο κύκλο των συζητήσεων, και είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε να κλείσουμε την τρίτη αξιολόγηση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε και στα ζητήματα της άμεσης αρμοδιότητάς του, που είναι τα ενεργειακά. Όπως είπε, «η υπογραφή της Σύμβασης Μίσθωσης για την παραχώρηση του δικαιώματος  έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια “περιοχή 2”, στο Ιόνιο Πέλαγος ανοίγει το δρόμο για την πρώτη συστηματική έρευνα και αξιοποίηση υδρογονανθράκων».

Σημείωσε, επίσης, ότι η συγκεκριμένη περιοχή, δυτικά της Κέρκυρας, αποτελεί συνέχεια του κοιτάσματος που υπάρχει στην ιταλική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Αυτή τη στιγμή, οι Ιταλοί βρίσκονται σε τελικό στάδιο προκήρυξης παραχώρησης του κοιτάσματος, η ολοκλήρωση της οποίας θα προσδώσει νέα δυναμική στις έρευνες.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ζήτημα της αποεπένδυσης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ως απόρροιας της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ο κ. Σταθάκης δήλωσε: «Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, υπάρχει ακόμη απόσταση, αλλά πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση μέχρι το τέλος του μήνα».

Φωτογραφία: SOOC