7ος χρόνος, ημέρα 2178η
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021

Αγωγή Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ για την απεργία κατά της αξιολόγησης

Αγωγή Κεραμέως κατά της ΑΔΕΔΥ για την απεργία κατά της αξιολόγησης

Αγωγή κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η νέα απεργία - αποχή κατά της αξιολόγησης που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και είναι πανομοιότυπη με εκείνη που είχαν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ την προηγούμενη βδομάδα.

Η Υπουργός καταγγέλλει ότι πρόκειται για μεθόδευση, καθώς η εν λόγω απεργία - αποχή γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες.

Επιπλέον, τίθεται και πάλι το ζήτημα της εφαρμογής ή μη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ απεργεί ακριβώς για αυτό, δηλ. για την κατάργηση των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι αν και οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί αντιδρούν, εντούτοις 5.632 σχολικές μονάδες έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για αξιολόγηση.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ έχουν ασκήσει έφεση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή τους, και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άσκησε αντέφεση, ζητώντας την επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης, καθώς οι διαδικασίες αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη. Τη Δευτέρα 11/10 θα εκδικαστεί η εν λόγω έφεση.

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό, αρκεί η κινητοποίηση να είναι νόμιμη και να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων» τονίζει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.