Αφγανιστάν: Νέα βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ με τουλάχιστον δύο θύματα

Αφγανιστάν: Νέα βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ με τουλάχιστον δύο θύματα

Οι βομβιστικές επιθέσεις συνεχίστηκαν και σήμερα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με πολλαπλές βόμβες να εκρήγνυνται σήμερα σε ώρα αιχμής. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων ο ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Πιο αναλυτικά, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πρώτη έκρηξη ενώ η δεύτερη σκότωσε δύο και τραυμάτισε άλλον έναν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας της Καμπούλ. Μεταξύ των νεκρών είναι ο διοικητής ενός αστυνομικού τμήματος συνοικίας της Καμπούλ. Τρίτη βόμβα που είχε στόχο όχημα της αστυνομίας επίσης εξερράγη στη συνοικία Πάγκμαν.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές. Οι αρχές δε διευκρίνισαν αν οι βόμβες ήταν τοποθετημένες στα οχήματα ή αν επρόκειτο για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί στον δρόμο.

Στο Αφγανιστάν παρατηρείται αναζωπύρωση της βίας εδώ και μερικούς μήνες, παρά την έναρξη τον Σεπτέμβριο στην Ντόχα ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν για τον τερματισμό δύο δεκαετιών συγκρούσεων, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

Η κατάσταση στη χώρα ώθησε την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να ανακοινώσει ότι θα επανεξετάσει τη συμφωνία που υπεγράφη με τους αντάρτες τον Φεβρουάριο του 2020, η οποία προβλέπει την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν ως τον Μάιο.