Άδ. Γεωργιάδης: Τραγέλαφος για την Ελλάδα το ζήτημα με τις φρεγάτες

Άδ. Γεωργιάδης: Τραγέλαφος για την Ελλάδα το ζήτημα με τις φρεγάτες

Για τήρηση τριών διαφορετικών γραμμών στο ζήτημα με τις φρεγάτες κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε σχετικά πως είναι «τραγέλαφος στην Ελλάδα για ένα τόσο σοβαρό θέμα», ενώ καταφέρθηκε και εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Φώτη Κουβέλη που «δε σηκώθηκε να φύγει».

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «για δυο φρεγάτες έχουν τρεις διαφορετικές γραμμές. Τέτοιος τραγέλαφος στην Ελλάδα για ένα τόσο σοβαρό θέμα» και πρόσθεσε πως «βγήκε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και έκανε την ανακοίνωση. Έξι μέρες μετά βγήκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και τον διέψευσε. Ο Πάνος Καμμένος τον «άδειασε» και ο Φώτης Κουβέλης δε σηκώθηκε να φύγει. Δέχεται να εξευτελίζεται και να κάνει ζημιά στο κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων για να παραμείνει στη θέση του», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Αισθάνομαι ντροπή για το θέμα με τις γαλλικές φρεγάτες, όχι μόνο γιατί δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν με την άμυνα της χώρας, αλλά και γιατί σκέφτομαι πως μας βλέπουν οι αντίπαλοί μας. Φαντάζεστε τι γέλια έκανε, χθες, ο κ. Ερντογάν»;, διερωτήθηκε στη συνέχεια.

Κληθείς να σχολιάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως «οι Τούρκοι δεν αμφισβητούν τα παράλια, αμφισβητούν το μισό Αιγαίο. Εμείς πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους και να έχουμε ψυχραιμία. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά αυτή την γραμμή ακολούθησε. Σε λίγο καιρό θα έχουμε σοβαρή ηγεσία στη χώρα. Με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα τα λύσουμε αυτά τα προβλήματα»

Για την εικόνα του συνδικαλιστή που πάτησε στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «αυτή η εικόνα είναι ό,τι πιο αισχρό έχω δει τα τελευταία χρόνια. Αμέριμνος πατάει στο μνημείο, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σε αυτή τη χώρα. Δεν αισθάνονται καμία ντροπή; Τι εικόνα παρακμής».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σχολίασε και το ζήτημα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας πως «είμαι αντίθετος στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Η αναδοχή είναι το πρώτο βήμα για την υιοθεσία» ενώ πρόσθεσε πως «θέλω προστατευμένη την παραδοσιακή μορφή της οικογένειας. Πρέπει ένα παιδί να έχει και το πατρικό και το μητρικό πρότυπο. Δεν είμαι ομοφοβικός, αντιθέτως σέβομαι απόλυτα τους ομοφυλόφιλους και τα δικαιώματά τους», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Φωτογραφία: Intime News