Αδ. Γεωργιάδης: Η κόκκινη «Χρυσή Αυγή» στα πανεπιστήμια πρέπει να συλληφθεί

Αδ. Γεωργιάδης: Η κόκκινη «Χρυσή Αυγή» στα πανεπιστήμια πρέπει να συλληφθεί

«Κόκκινη Χρυσή Αυγή» χαρακτήρισε τις ομάδες αναρχικών που δρουν μέσα στα πανεπιστήμια ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση διαχειρίζεται τη βία στα πανεπιστήμια κάπως διστακτικά, ενώ αναφορικά με την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως δεν αποκλείεται να δούμε αντίστοιχο περιστατικό και στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,8, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως είναι πιθανό πως η κυβέρνηση διαχειρίζεται τη βία στα πανεπιστήμια κάπως διστακτικά, διότι όπως εξήγησε είναι ένα κατεστημένο για περίπου 43 χρόνια, όπου δρουν ανεξέλεγκτα ομάδες αναρχικές τις οποίες χαρακτήρισε «κόκκινη Χρυσή Αυγή».

Ταυτόχρονα, μιλώντας για τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη, που δέχθηκε επίθεση τις προηγούμενες ημέρες μέσα στο γραφείο του, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ήταν σοκαριστικές οι εικόνες, ωστόσο δεν είναι οι μόνες επιθέσεις λέγοντας ότι έχουν γίνει και χειρότερες εντός των ιδρυμάτων. «Το ότι δεν κατήγγειλε το γεγονός ο πρύτανης δείχνει το κλίμα φόβου στα ΑΕΙ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σχετικά, με την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην Βιέννη το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η Ευρώπη για άλλη μια φορά βρέθηκε στο στόχαστρο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας μετρώντας νεκρούς και τραυματίες.

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως ανάλογες επιθέσεις μας αφορούν όλους, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να δούμε μια ανάλογη επίθεση και στην Ελλάδα, όπου υπάρχουν πολλοί μουσουλμάνοι. «Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιος είναι κανονικός άνθρωπος και ποιος εξτρεμιστής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφορικά με τις σχέσεις του Τούρκου προέδρου με τον εξτρεμισμό, ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε ότι είναι φανερό ότι έχει σχέσεις τόσο με το ISIS, τους Αδελφούς Μουσουλμάνους κι άλλες οργανώσεις εξτρεμιστικές, ενώ επισήμανε ότι ενδεχομένως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μην έχει καταλάβει ακόμη ότι αυτό που σήμερα χαϊδεύει αύριο μπορεί να το βρει μπροστά του στο μέλλον.