8ος χρόνος, ημέρα 2435η
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

Άδ. Γεωργιάδης για επένδυση της Digital Realty: Κόμβος η Ελλάδα στον ψηφιακό κόσμο

Άδ. Γεωργιάδης για επένδυση της Digital Realty: Κόμβος η Ελλάδα στον ψηφιακό κόσμο

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η χώρα μας προσελκύει ξένες επενδύσεις εξέφρασε σε δήλωσή του ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την εξαγορά της Lamda Helix από την Digital Realty.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης η απόφαση της Digital Realty, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στα data centers, με κεφαλαιοποίηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και πελάτες τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής του πλανήτη, να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα εξαγοράζοντας τη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής data centers στη χώρα μας, την Lamda Helix, με σκοπό να προχωρήσουν από κοινού σε μεγάλες επενδύσεις δημιουργίας data centers, καθιστά την Ελλάδα κόμβο πλέον στο νέο ψηφιακό κόσμο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έθεσε από την πρώτη στιγμή ως στόχο της την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την προαγωγή της Ελλάδας στο νέο ψηφιακό κόσμο.

«Οι στόχοι επιτυγχάνονται και παρά την κρίση της πανδημίας, το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα αυξάνεται – κυρίως από τις ΗΠΑ. Η συμφωνία που πρόσφατα υπογράψαμε με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Μάικλ Πομπέο, παράγει καρπούς και με την Microsoft και τώρα με την Digital Realty μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα» κατέληξε.