Άδ. Γεωργιάδης: Δεχόμαστε οργανωμένη εισβολή από ξένο κράτος

Άδ. Γεωργιάδης: Δεχόμαστε οργανωμένη εισβολή από ξένο κράτος

«Η Ελλάδα δέχεται μία οργανωμένη εισβολή από ένα ξένο κράτος» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και υπογράμμισε ότι σε αυτή την «ασύμμετρη απειλή», ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κάνουν το αυτονόητο: «Υπερασπίζονται το πάτριον έδαφος».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ1 και ερωτηθείς για το μεταναστευτικό, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε χαρακτηριστικά:  «Η Ελλάδα δέχεται μία οργανωμένη εισβολή από ένα ξένο κράτος. Η Τουρκία εργαλειοποιεί αθώους ανθρώπους στην προσπάθειά της να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και την Ευρώπη. Σε αυτή την ασύμμετρη απειλή που δέχεται η Ελλάδα, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κάνουν το αυτονόητο. Υπερασπίζονται το πάτριον έδαφος. Όλοι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι σε αυτό».

Σημείωσε δε ότι στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε η Ελλάδα να μη παραλαμβάνει καμία αίτηση παροχής ασύλου για τον επόμενο μήνα, επισημαίνοντας πως «όποιος συλλαμβάνεται θα καταδικάζεται για παράνομη είσοδο και θα επιστρέφει».

Για την αποσυμφόρηση των νησιών ο υπουργός υπογράμμισε ότι «η αποσυμφόρηση των νησιών θα γίνει. Χρειάζεται λίγη υπομονή».

«Στο Υπουργικό Συμβούλιο συζητήθηκε να υπάρξει περαιτέρω νομοθετική πρωτοβουλία αν χρειαστεί, ώστε να γίνει επιπλέον συντόμευση της διαδικασίας. Τα νησιά θα αποσυμφορηθούν γιατί οι άνθρωποι που δεν δικαιούνται άσυλο θα απελαθούν. Όσοι δικαιούνται, θα πάρουν το χαρτί τους και θα ταξιδέψουν στην υπόλοιπη Ευρώπη νομίμως. Η αποσυμφόρηση των νησιών θα γίνει. Χρειάζεται λίγη υπομονή», συμπλήρωσε.  

Ο υπουργός δεν άφησε ασχολίαστη τη στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα του μεταναστευτικού λέγοντας ότι «είναι πολύ ατυχής η επιλογή όποιων ελληνικών κομμάτων επιλέγουν αυτή τη στιγμή να κάνουν φθηνή αντιπολίτευση» και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω να πιστεύει σοβαρά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ ή κάποιο άλλο ελληνικό κόμμα ότι για τις εξελίξεις της σύγκρουσης Τουρκίας- Συρίας έχει οποιαδήποτε ευθύνη η ελληνική κυβέρνηση»

«Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τα όρια του γελοίου. Η γελοιότητα συγχωρείται, όχι όμως σε τέτοιες στιγμές. Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Επίσης, άμεσα μέτρα σε επιχειρήσεις που ήδη επλήγησαν από τον κορονοϊό, σχεδιάζει η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι αύριο τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για το λόγο αυτό.

 «Προφανώς οικονομικές επιπτώσεις υφίστανται. Είναι ένα πρόβλημα που δεν είχαμε υπολογίσει στους στόχους που είχαμε θέσει» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική σε ερώτηση και τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν μένει αδρανής ούτε σε αυτό το μέτωπο».

«Ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγίες. Αύριο έχουμε σύσκεψη τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης για άμεσα μέτρα σε επιχειρήσεις που ήδη επλήγησαν από τον κοροναϊό, π.χ. τουριστικές επιχειρήσεις που σχετίζονταν με τα καρναβάλια. Θα χρησιμοποιήσουμε και την Αναπτυξιακή Τράπεζα για να  δώσουμε τέτοιου είδους εργαλεία», συμπλήρωσε ο υπουργός.