Α. Φάουτσι προς Αμερικανούς: Βάλτε στην άκρη τον διχασμό και εμβολιαστείτε

Α. Φάουτσι προς Αμερικανούς: Βάλτε στην άκρη τον διχασμό και εμβολιαστείτε

Οι μη εμβολιασμένοι πρέπει να αφήσουν την πολιτική στην άκρη και να εμβολιαστούν για να προστατευθούν από την εξαιρετικά μεταδοτική και «άσχημη» παραλλαγή δέλτα, δηλώνει ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι. 

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την πολιτική στην άκρη, δεν είναι ώρα για πολιτική. Πρόκειται για ζήτημα δημόσιας υγείας και ιούς, και η δημόσια υγεία δεν γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ Δημοκρατικού και Ρεπουμπλικάνου ή Ανεξάρτητου» δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων στο δίκτυο ABC και στον Τζορτζ Στεφανόπουλος. 

H δήλωση του Φάουτσι έρχεται καθώς μια πρόσφατη δημοσκόπηση της ABC News / Washington Post διαπίστωσε ότι το 93% των Δημοκρατών δήλωσαν ότι εμβολιάστηκαν ή σχεδιάζουν να εμβολιαστούν, ενώ μόνο το 49% των Ρεπουμπλικανών σκοπεύει να πράξει κάτι ανάλογο. 

Η παραλλαγή δέλτα εμφανίζεται στο 51% των νέων κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ μεταξύ 20 Ιουνίου και 3 Ιουλίου, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Σε τουλάχιστον 25 πολιτείες έχει παρατηρηθεί αύξηση στα κρούσματα, καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού μειώθηκαν στο χαμηλότερο σημείο από τον Ιανουάριο, κατά μέσο όρο 600.000 ημερήσιες δόσεις την περασμένη εβδομάδα σε σύγκριση με κατά μέσο όρο 1 εκατομμύριο χορηγούμενες δόσεις την προηγούμενη εβδομάδα.