A. Φάουτσι: Έρχεται το «ιππικό» για τον κορονοϊό - «Δεν θα είναι πανδημία για πολύ ακόμα»

A. Φάουτσι: Έρχεται το «ιππικό» για τον κορονοϊό - «Δεν θα είναι πανδημία για πολύ ακόμα»

Ο Άντονι Φάουτσι εκτίμησε ότι σύντομα ο κορονοϊός δεν θα είναι πανδημία λόγω της ανάπτυξης εμβολίων, σημειώνοντας ότι υπάρχει φως στον ορίζοντα, ακόμη και αν η κατάσταση επιδεινωθεί βραχυπρόθεσμα.

«Σίγουρα δεν πρόκειται να είναι πανδημία για πολύ ακόμα λόγω των εμβολίων», δήλωσε ο Φάουτσι σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το βρετανικό ινστιτούτο Chatham House.

Ο κορυφαίος ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες των ΗΠΑ είπε μεταξύ άλλων ότι «το ιππικό έρχεται και δεν είναι άλλο από τα εμβόλια». «Η βοήθεια είναι πραγματικά στο δρόμο», πρόσθεσε.

Μιλώντας επίσης στην εκπομπή "Good Morning America" του ABC την Πέμπτη, τόνισε ότι τα σκευάσματα που αναπτύσσονται «θα έχουν σημαντικό -θετικό- αντίκτυπο» μόλις αρχίσουν να χρησιμοποιούνται τον Δεκέμβριο για τους υγειονομικούς. Εκτίμησε δε ότι για τους απλούς πολίτες θα είναι διαθέσιμα μέχρι τον Μάιο.

Στο μεταξύ, ο Φάουτσι τονίζει ότι υπάρχουν βασικά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι Αμερικανοί για να σταματήσουν την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού, τα οποία περιλαμβάνουν τη χρήση μάσκας, τη διατήρηση κοινωνικής απόστασης και πλύσιμο χεριών.