Α. Διαμαντοπούλου: Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό στρατηγικό αφήγημα

Α. Διαμαντοπούλου: Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό στρατηγικό αφήγημα

Την ανάγκη ενός εθνικού στρατηγικού αφηγήματος τόνισε η πρώην υπουργός και Επίτροπος της ΕΕ και πρόεδρος του Δικτύου Άννα Διαμαντοπούλου κατά την τοποθέτησή της στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως τόνισε,  η συμμετοχή της Ελλάδας σε ισχυρούς οργανισμούς είναι πολύ σημαντικό στοιχείο που θα διαδραματίσει ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών.

«Η χώρα πρέπει να θέσει ξεκάθαρα την εικόνα  της και να είναι σαφής για το ποιές είναι οι σχέσεις της με Κίνα και Ρωσία», υπογράμμισε.
 
Παράλληλα επισήμανε πως η σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία, πολλές φορές εμποδίζει την χώρα μας να πάρει μέρος σε οργανισμούς γιατί υπάρχει ενδεχόμενο η Τουρκία να αντιδράσει και να δημιουργήσει προβλήματα.

«Το θέμα των διεθνών οργανισμών είναι πολύ σημαντικό εργαλείο της Δημόσιας Διπλωματίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
 
Επίσης, αναφέρθηκε και στην οικονομία και τόνισε πως η εικόνα της Ελλάδας είναι πολύ αρνητική, χρειάζονται αποτελέσματα, καθώς στους δείκτες του ΟΟΣΑ είμαστε πολύ χαμηλά.

«Να δημιουργήσουμε το αφήγημα του μέλλοντος», σημείωσε.
 
Σε αυτό που η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει όπως σχολίασε η κ. Διαμαντοπούλου είναι στις δεξαμενές σκέψεις, κάτι στο οποίο υστερεί σημαντικά η χώρα.

Επίσης, ανέφερε ως πολύ σημαντικά ζητήματα την εξωστρέφεια των πανεπιστημίων και την αξιοποίηση της ισχυρής ναυτιλίας της χώρας.

«Η ελληνική διασπορά και η ελληνική ομογένεια μπορούν επίσης να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εικόνα της χώρας», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας, έφερε το παράδειγμα της Βραζιλίας, της Νότιας Κορέας και της Τουρκία με τις παραγωγές τους στο Netflix και το πώς περνάνε τα μηνύματα σε δισεκατομμύρια ανθρώπους.