Α. Χομεϊνί: «Χαστούκι στο πρόσωπο των ΗΠΑ οι επιθέσεις μας στο Ιράκ»

Α. Χομεϊνί: «Χαστούκι στο πρόσωπο των ΗΠΑ οι επιθέσεις μας στο Ιράκ»

«Χαστούκι στο πρόσωπο μίας υπερδύναμης» χαρακτήρισε τα πυραυλικά πλήγματα του Ιράν σε αμερικανικούς στόχους στο Ιράκ ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, υποστηρίζοντας παράλληλα πως η Ισλαμική Δημοκρατία είχε τη θεϊκή υποστήριξη για τις επιθέσεις εναντίον των Αμερικανικών στόχων.

Τα πυραυλικά πλήγματα του Ιράν σε αμερικανικούς στόχους στο Ιράκ δείχνουν ότι η Ισλαμική Δημοκρατία είχε θεϊκή υποστήριξη για να δώσει ένα «χαστούκι στο πρόσωπο» μιας παγκόσμιας δύναμης, δήλωσε ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και κάλεσε τον λαό σε ενότητα.

Αφού ηγήθηκε της προσευχής της Παρασκευής για πρώτη φορά από το 2012, την ώρα που το Ιράν και η ηγεσία του δέχονται πιέσεις τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, ο Χαμενεΐ σημείωσε επίσης ότι οι κυρώσεις που επέβαλαν εκ νέου οι ΗΠΑ στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα δεν θα κάνουν τη χώρα να λυγίσει.

Αναφορικά με την κατάρριψη του Boeing των ουκρανικών αερογραμμών, ο Χαμενεΐ χαρακτήρισε «πολύ πικρό δυστύχημα» την τραγωδία με το ουκρανικό αεροσκάφος και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ σημείωσε ότι «ορισμένοι προσπάθησαν να (το χρησιμοποιήσουν) για να (κάνουν) να ξεχάσουμε τον μεγάλο μάρτυρα και τη θυσία» του Σουλεϊμανί.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθεί η επανάληψη μιας τέτοιας τραγωδίας και κάλεσε σε ενότητα τον ιρανικό λαό μετά τις διαμαρτυρίες που ξέσπασαν εξαιτίας του δράματος αυτού, σημειώνοντας ότι η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του Φεβρουαρίου θα εγγυηθούν την ύπαρξη της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Κατά την ίδια ομιλία του προς το πλήθος των πιστών, ο Χαμενεΐ δήλωσε επίσης ότι οι Αμερικανοί «καραγκιόζηδες» που λένε ότι υποστηρίζουν τους Ιρανούς λένε ψέματα.

AP PHOTO