Z. Ζάεφ: Ο Τσίπρας με διαβεβαίωσε ότι ο ελληνικός λαός θα στηρίξει τη συμφωνία

Z. Ζάεφ: Ο Τσίπρας με διαβεβαίωσε ότι ο ελληνικός λαός θα στηρίξει τη συμφωνία

Πεπεισμένος ότι ο ελληνικός λαός στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών εμφανίσθηκε ο Ζόραν Ζάεφ αποκαλύπτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον έχει διαβεβαιώσει πως  «ακόμη και αν κάποιοι εθνικιστικοί κύκλοι αντιδρούν στη συμφωνία, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα τη στηρίξει».

Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο επικαλείται η αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung, (σ.σ. στην φωτογραφία που ακολουθεί), μετά τη συνάντηση του Ζόραν Ζάεφ με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος επισκέφθηκε τα Σκόπια, o πρωθυπουργός των Σκοπίων δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο Αλέξης Τσίπρας του επιβεβαίωσε ότι «ακόμη κι αν κάποιοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Ελλάδα αντιδρούν στη συμφωνία, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα τη στηρίξει».

«Έχω λόγους να το πιστεύω αυτό, γιατί είμαι πεπεισμένος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στην Ελλάδα θεωρούν ότι αυτό είναι καλό για την Ελλάδα, για την περιοχή και για την ΕΕ», σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ζόραν Ζάεφ ευχαρίστησε την Αυστρία για την ισχυρή υποστήριξή της τονίζοντας ότι η «απάντηση και η λύση για το μέλλον μας σχεδιάστηκε στη Βιέννη, όπου και άνοιξαν οι πύλες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» για τη χώρα του. Υπενθυμίζεται ότι στη Βιέννη διεξήχθη μέρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο Ελλάδας και πΓΔΜ.


Φωτογραφία AP