Xιλιάδες προσλήψεις στα hotspots με fast track διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ

Xιλιάδες προσλήψεις στα hotspots με fast track διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ

Σε χιλιάδες προσλήψεις στα hot spots, εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ και μέσω επιτροπών του ΚΕΕΛΠΝΟ, προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα σύμφωνα με την προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ οι 1575 επιλεγέντες θα υπογράψουν 18μηνες συμβάσεις με τη δυνατότητα εξάμηνης παράτασης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο πολλάκις έχει κατηγορηθεί από την κυβέρνηση, εμφανίζεται ως ο απόλυτος διαχειριστής των 2.400 προσλήψεων στα hot spots εκ τω οποίων οι μισές τουλάχιστον βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το ρεπορτάζ επικαλείται καταγγελίες των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, που φανερώνουν μια σειρά προβληματικούς χειρισμούς μέσω του προγράμματος ευρωπαϊκού προγράμματος «PHILOS» για κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα τον προηγούμενο μήνα ανακοινώθηκε νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για 1.575 θέσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τη διαχείριση του προσφυγικού. Η δαπάνη για τη συνέχιση του προγράμματος ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ και βαραίνει πλέον τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Νέων ένα από τα κριτήρια που αυξάνουν τα μόρια του υποψηφίου είναι η προϋπηρεσία σε πληθυσμό προσφύγων, κάτι που κάνει κύκλους να θεωρούν την «ανακύκλωση» των ίδιων προσώπων στις προσλήψεις σχεδόν βέβαιη.